Nieuws
isolatieglas

Randafdichting niet enige dat telt

In duurzame bouwprojecten is de isolatiewaarde van de randafdichting niet het enige dat telt. Het belang van esthetiek, precieze, geautomatiseerde toepassing en duurzaamheid is minstens zo belangrijk als energie-efficiëntie. Tenminste, dat blijkt volgens Edgetech, producent van de warme-edge randafdichting Super Spacer voor isolatieglas, uit twee projecten in Wenen en Vilnius. Edgetech viert dit jaar het dertig-jarig jubileum van Super Spacer.

‘Warme-edge’

Super Spacer werd in 1989 geïntroduceerd en het begrip duurzaamheid transformeerde in die dertig jaar van niche naar mainstream. ‘Super Spacer bood al de mogelijkheid om randafdichtingen thermisch te optimaliseren nog voordat het tijdperk van de thermische beglazing met low-E was begonnen. We beschouwen onszelf dan ook met trots als “warme-edge” pioniers, aldus Joachim Stoss, Managing Director van Edgetech Europe. In haar jubileumjaar is deze Europese dochteronderneming van de Quanex Building Products Corporation, die flexibele afstandhouders voor isolatieglas en drievoudig glas produceert in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Duitsland, zeer optimistisch over de toekomst. Edgetech verwacht een verdere aanscherping van de voorschriften voor energie-efficiëntie en tegelijkertijd nog meer “duurzaamheidsambitie” van ontwikkelaars, gebouweigenaren en huurders. Een recent marktonderzoek uitgevoerd door Global Market Insights voorspelt tot 2024 een jaarlijkse vraag van 100 miljoen strekkende meter ‘warme-edge randafdichting’ voor commerciële gebouwen in Duitsland.

In Wenen leverde glasbedrijf Petschenig glastec 15.000 vierkante meter drievoudig glas voor het appartementencomplex Parkapartments am Belvedere en het Hotel Andaz Vienna, beide in het Belvedere en naar ontwerp van Renzo Piano Building Workshop. Het veelvormige en gebogen glas is voorzien van Spacer TriSeal Premium Plus geproduceerd door Flintermann Glasverdelungs. Hetzelfde bedrijf paste deze ‘warme-edge’ afstandhouder ook toe in de tweede huid gevel van Green Hall, drie bedrijfsverzamelgebouwen in Vilnius, Litouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.