Nieuws

Eerste GlasPlein op BouwBeurs

GlasPlein

Vakgroep GLAS organiseert samen met OnderhoudNL op de BouwBeurs 2019 een GlasPlein waarbij de verschillende mogelijkheden en aspecten van glas worden gepromoot door middel van productpresentaties en korte workshops. Er wordt ook aandacht besteed aan werkgelegenheid in het glas voor zij-instromers en scholieren. We vragen Arnold Sirag, voorzitter van de PR-commissie van Bouwend Nederland Vakgroep GLAS naar het hoe en waarom van het plein en de keuze voor de beurs. Ook komen vier deelnemers aan het woord: AGC, Pieterman, Vetrotech en Vakgroep GLAS-VRN.

AGC TOONT VACUÜM- EN ANTIREFLECTEREND GLAS

AGC Glass Europe is groots aanwezig op het product presentatieplein met onder meer voorbeelden van dubbel- en drievoudig glas en presenteert in haar eigen stand Fineo vacuümglas en Planibel Clearsight antireflecterend glas. Marketingmanager Marc Donkers van AGC legt uit waarom de focus dit jaar juist op deze productgroepen ligt.

‘PIETERMAN FELICITEERT GLASSECTOR MET GLASPLEIN’

‘Het GlasPlein is al jarenlang een goed initiatief maar nu Vakgroep GLAS er samen met OnderhoudNL voor gekozen heeft een plein op de BouwBeurs te organiseren, is het podium behoorlijk vergroot. Wij van Pieterman Glastechniek steunen dit initiatief van harte en hopen op veel aanloop.’ Directeur Bas de Jong van Pieterman Glastechniek is enthousiast over aankomende BouwBeurs. ‘Onze opdrachtgevers zijn er en die ontmoeten we graag op woensdag en donderdag aan onze netwerktafel. Dat geldt natuurlijk net zo voor bedrijven die nog geen klant zijn, ons wel van naam kennen en met onze toegevoegde waarden willen kennismaken.’

MET VEILIGHEIDSGLAS MIDDEN IN DE GLASSECTOR

Vetrotech Saint-Gobain Benelux uit Nederweert is al jarenlang promotor van het GlasPlein. Ook tijdens eerdere versies heeft het veel presentaties en demonstraties gegeven over de werking van brandwerend glas. Het toont aan dat Vetrotech midden in de wereld van vlakglas staat. Met haar oplossingen in (brandwerend) veiligheidsglas is Vetrotech dan ook in de meest toonaangevende projecten in de Benelux vertegenwoordigd.

VLAKGLAS DRAAGT BIJ AAN CIRCULAIRE ECONOMIE

Het Rijksbrede programma Circulaire Economie geeft richting aan wat we moeten doen om zuiniger en slimmer om te gaan met onze grondstoffen, producten en diensten. Doel: Nederland circulair in 2050. Secretaris Cor Wittekoek van Bouwend Nederland Vakgroep GLAS legt uit op welke wijze vlakglas bijdraagt aan de ambities van de circulaire economie. Naast de vakgroep is ook Vlakglasrecycling Nederland op de beurs vertegenwoordigd.

VIJF NOMINATIES GLAS AWARD 2019

De nominaties voor de Glas Award 2019 zijn bekend. De jury heeft inzendingen met projecten, producten en andere initiatieven uit de wereld van vlakglas beoordeeld en er vijf genomineerd. De jury bestaat uit Fries Heinis (voorzitter), algemeen directeur van Bouwend Nederland, Edwin Groot van Klantgericht Bouwen, Mathijs van de Vliet, adviseur van Peutz Geveltechniek, en Peter van Dijk, technisch adviseur bij Kenniscentrum Glas. De nominaties zijn (in alfabetische volgorde):

  • CMS kantoor Atriumgebouw Amsterdam, Noord Hollandse Glascentrale
  • EPO Rijswijk (foto), Saint-Gobain Gevelbouw
  • Focus Filmtheater Arnhem, Alverre
  • Poortgebouw Hoog-Catharijne Utrecht, Saint-Gobain Gevelbouw
  • Solar Highways, Scheuten Glass

De uitreiking van de Glas Award is op donderdag 7 februari om 17 uur op het GlasPlein van de BouwBeurs.

Lees de volledige artikelen in Glas in Beeld 1 – 2019 die deze week verschijnt. Nog geen abonnee? Vraag hier een proefexemplaar op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.