Nieuws
Luxlight
Illumy Day&Night

Illumy, het grote platdakraam van Luxlight, heeft een facelift ondergaan en is vanaf maart verkrijgbaar in drie varianten. De drie ramen zijn Illumy Design, Energy en Day & Night en worden deze week tijdens de BouwBeurs gepresenteerd. Illumy is met een oppervlakte tot bijna 12 vierkante meter het grootste platdakraam voor woningen. In het raam wordt Crystall HR++ drievoudig glas zonder tussenstijlen toegepast. ‘Dit draagt samen met een hellingshoek van het lessenaars- of zadeldak van slechts 5° bij tot een strak ogend geheel dat mooi opgaat in het dakvlak’, aldus Luxlight.

Inbraakwerend

Illumy Design is een platdakraam dat volgens Luxlight strak in het dakvlak past en mooi aansluit bij moderne en traditionele woningbouw. Illumy is inbraakwerend volgens de Europese norm EN1627 RC2, voorzien van SKG-keurmerk en het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Illumy Energy beschikt over dezelfde eigenschappen als Illumy Design maar is extra uitgerust met een Verosol plisségordijn. Door het sluiten ervan ontstaat een extra ruimte met stilstaande lucht tussen het gordijn en het raam. Die ruimte isoleert en maakt Illumy Energy geschikt voor passief bouwen (U-waarde vanaf 0,59 W/m2K). Nog een voordeel: als de zon te fel binnen schijnt, dan dimt het plisségordijn de zonnestralen tot een mooi diffuus licht. Illumy Day & Night is naast het plisségordijn ook uitgerust met geïntegreerde LED-verlichting, instelbaar van cool naar warm white. Hiermee is het volgens Luxlight ook tijdens de avond of op een donkere dag het effect van daglicht te ervaren.

Het plaatsen van elektrische buitenzonwering is mogelijk op ieder Illumy-platdakraam. De drie modellen zijn verkrijgbaar in zes standaard formaten van 2 tot 12 vierkante meter en geschikt voor lessenaars- en zadeldaken. Luxlight is op de Bouwbeurs te vinden in stand 9.A100

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.