Nieuws

Jorma Vitkala Award: nomineren gestart

Jorma Vitkala Award
Jorma Vitkala

Het organisatiecomité van de Glass Performance Days (GPD) is gestart met de nominatieprocedure voor de tweede Jorma Vitkala Award of Merit (JVAM). Vitkala is de initiator en organisator van de GPD-glasconferenties die al 25 jaar over de wereld worden georganiseerd. Naar aanleiding van zijn pensioen in 2017 werd hij geëerd met de Award die nu voortaan tweejaarlijks wordt uitgereikt aan een persoon die bijdraagt of heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van vlakglas.

Erkenning

De Jorma Vitkala Award is bestemd voor personen die hebben bijgedragen aan een bijzondere product- of procesontwikkeling, glasinnovaties, glasconstructie, een glasontwerp, maar ook aan ambitieuze onderzoeksinitiatieven. ‘De prijs biedt een mogelijkheid om zowel de erkenning als de zichtbaarheid te vergroten voor prestaties die brede waardering genieten binnen de sector’, zegt Jean-Paul Hautekeer van Dow Europe, voorzitter van het Benoemingscomité. ‘Door de voortdurende innovatieve vooruitgang en gedurfde nieuwe oplossingen zal de toepassing van glas in beeld blijven bij ontwerpers, industrieën en onderzoeksinstellingen en ons een effectief concurrentievermogen bieden bij de keuze van materialen en oplossingen voor de bouw, de autoindustrie en interieurinrichting. De Award is ons speciale eerbetoon aan toonaangevende personen die bijdragen aan de ontwikkeling van de glasindustrie.

Deadline 17 maart

Personen die in aanmerking komen voor de prijs kunnen nog tot 17 maart worden aangedragen voor een nominatie. Gebruik het inschrijfformulier. Het nominatiecomité bestaat uit vertegenwoordigers van de industrie en de internationale vakpers, waaronder Marco Groothoff, hoofdredacteur van Glas in Beeld. Het publiek kiest de winnaar; in het tweede kwartaal zal daartoe een online stemmingssite worden geopend. De uitreiking van de prijs is tijdens de aankomende GPD op 26 juni in Tampere.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.