Nieuws
bouwvakkers

De bouwomzet is in het afgelopen jaar met 10,7 procent gestegen, vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Over heel 2018 steeg de omzet met iets meer dan 10 procent. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Het CBS constateert dat de bouwomzet nu al vier jaar achtereen stijgt en dat in 2018 voor het eerst meer werd omgezet dan in het topjaar 2008.

Kleine bedrijven grootste groei

Kleine bouwbedrijven met tot tien medewerkers haalden in 2018, met een omzetstijging van bijna 12 procent, de hoogste groei. Middelgrote bouwbedrijven (10 tot 100 werkzame personen) en grote bouwbedrijven (vanaf 100 personeelsleden) haalden circa 10 procent omzetgroei.

De hoogste groei in 2018 kwam voor rekening van middelgrote bedrijven in de burgerlijke en utiliteitsbouw. Hier steeg de omzet met bijna 14 procent. De cijfers worden gedrukt door de middelgrote bedrijven in de grond-, water- en wegenbouw. Bij deze bedrijven steeg de omzet met bijna 2 procent.

Bron: CBS

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.