Nieuws
glaswanden
Pulse TU Delft. Foto: Qbiq

QbiQ Group heeft zich aangesloten bij de bedrijvengroep Indutrade Benelux. QbiQ Group bestaat uit diverse ondernemingen die zijn gespecialiseerd in verplaatsbare systeemwanden, glaswanden, brandwerende puien en profielstalen kozijnen, waaronder QbiQ . in Alphen aan den Rijn en Plooijer Zaandam.

De bedrijven binnen de QbiQ Group ontwerpen, ontwikkelen en produceren zowel brandveilige als geluidsisolerende wandconcepten. Het gaat veelal om minimalistische en transparante wandoplossingen. Hierbij ligt de focus op duurzaamheid en circulair produceren. De wandconcepten zijn Cradle to Cradle-gecertificeerd en volgens QbiQ vrijwel eindeloos opnieuw te gebruiken. QbiQ Group richt zich met haar systeem- en glaswanden zowel op de nieuwbouw- als op de renovatiemarkt. Het bedrijf werkt daarnaast nauw samen met een netwerk van architecten. QbiQ Group heeft tachtig medewerkers in dienst en de netto-omzet bedraagt ongeveer 30 miljoen euro.

Indutrade

Onder de Indutrade Benelux-holding vallen de in de Benelux gevestigde bedrijven van het Zweedse, beursgenoteerde, Indutrade AB. Indutrade richt zich op hoogwaardige technologieën voor industriële nichetoepassingen. De aangesloten bedrijven brengen technische componenten en systemen op de markt en verzorgen serviceactiviteiten. Indutrade heeft als doel te groeien met bedrijven waarin technische expertise, klantgerichtheid en een lokale infrastructuur centraal staan. De decentrale structuur vormt het hart van de bedrijfscultuur en -strategie. Hierdoor behouden de aangesloten bedrijven hun identiteit en autonomie. Vanuit de Indutrade Benelux-holding wordt ondersteuning geboden op het gebied van industriële know-how, financiën, ontwikkeling en management. De dochterondernemingen profiteren onderling van benchmarking en het informeel uitwisselen van ervaringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.