Nieuws
brandwerend glas

AGC heeft het Cradle to Cradle Certified Zilver certificaat gekregen voor haar brandwerend glas Pyrobel en Pyrobelite. ‘2010 was het jaar waarin AGC Glass Europe voor het eerst een Cradle-to-Cradle-certificering werd toegekend. Tot op de dag van vandaag laten we zien dat het streven naar betere milieuprestaties van onzeproducten onverminderd wordt voortgezet’, aldus AGC.

Het algemene certificeringsniveau voor de Pyrobel- en Pyrobelite-reeks is Zilver, terwijl voor vier van de vijf categorieën het niveau Goud is behaald: hergebruik van materialen, duurzaam waterbeheer, hernieuwbare energie en CO2-beheer en sociale aspecten.

Breed assortiment

Met een breed assortiment brandwerende glasproducten en speciale technische ondersteuning is AGC een actieve speler op het vlak van brandveiligheid voor mensen en gebouwen. Pyrobel(ite) is een assortiment gelaagd veiligheidsglas dat een gegarandeerde bescherming biedt tegen brand voor de duur van 30 tot 180 minuten. Pyrobel brandwerend glas voldoet aan de eisen in de volgende Europese klassen: E (integriteit); EW (stralingsbeheersing) en EI (integriteit en isolatie). AGC over de meerwaarde van het certificaat: ‘Door te kiezen voor Pyrobel of Pyrobelite glas met Cradle to Cradle Certified Zilver kunnen architecten en bestekschrijvers gegarandeerd duurzame projecten opleveren en betere scores behalen voor milieucertificaten voor gebouwen, zoals LEED.’

Meer informatie over de inzet van AGC voor het milieu is te vinden in het duurzaamheidsrapport. Voor meer informatie over de milieucertificaten zoals LEED of BREEAM klik hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.