Nieuws

Boermans Glas in Kuringen, België, heeft ongeveer negentig mensen in dienst in een regio waar de concurrentie in vlakglasverwerking fel is. Het bedrijf, dat al meer dan 100 jaar bestaat en deel uitmaakt van de Saint Gobain Group, produceert dubbel- en drievoudig isolatieglas. Het machinepark omvat verschillende LiSEC-machines, waaronder sinds kort een KSR-slijpmachine.

‘Als het op slijpen aankwam, hadden we een echt knelpunt’, zegt Marcel Nouwen, productiemanager bij Glass Solutions Boermans. ‘En het belang van het probleem nam alleen maar toe met de toenemende vraag. De vorige machine was zeer onbetrouwbaar. We hadden zoveel stops dat een verstandige planning bijna onmogelijk was.’ Toen Boermans op zoek ging naar een vervanger, keek het bedrijf ook naar het LiSEC KSR-systeem bij een zusterbedrijf. Het team in Kuringen overwoog de voor- en nadelen van conventionele systemen op de markt, maar kwam tot een andere beslissing, mede naar aanleiding van de tevredenheid van hun zuster-collega’s. Nouwen: ‘We wilden een oplossing die soepel werkte en absoluut betrouwbaar was – en nu hebben we die.’ Wanneer je de operator vraagt ​​hoe tevreden hij is met de KSR, verschijnt er een glimlach op zijn gezicht. ‘We willen het systeem voor geen goud ruilen.’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.