Nieuws
Dag van de bouw
De landelijke opening was op de Rotterdamsebaan. Vlnr: Paul Rijpstra (VNconstructeurs), Michèle Blom (Rijkswaterstaat), Maxime Verhagen (Bouwend Nederland), Jaco Uittenbogaard (Aannemersfederatie Nederland), Michel Wijbrands (Techniek Nederland).

De veertiende editie Dag van de Bouw van afgelopen zaterdag heeft 77.000 bezoekers getrokken. Van de totaal 140 bouwlocaties die konden worden bezocht, was de belangstelling voor de Rotterdamsebaan in Den Haag met 8.500 bezoekers het grootst. Projecten varieerden van de aanleg van tunnels, vernieuwen van sluizen, verduurzamen van schoolgebouwen tot aanleg van woontorens, De dag werd georganiseerd door Bouwend Nederland, Techniek Nederland, VNconstructeurs en Aannemersfederatie Nederland. In een aantal grote steden werd wederom samengewerkt met de Dag van de Architectuur.

Maxime Verhagen, voorzitter van Bouwend Nederland, opende de Dag van de Bouw samen met Michèle Blom, Directeur-Generaal Rijkswaterstaat bij de Rotterdamsebaan in Den Haag. De gemeente werkt hier aan het verbeteren van de bereikbaarheid. Met de komst van de Rotterdamsebaan wordt onder meer de Utrechtsebaan ontlast. Verhagen: ‘Publiek is voor onze sector belangrijk. Bezoekers zijn niet alleen de toekomstige gebruikers van alle gebouwen en infrastructuur die we maken. Maar ze zijn mogelijk ook nieuwe collega’s. Juist op deze dag grijpen wij de kans om te laten zien waarom werken in de bouw zo leuk is. Hopelijk hebben we velen geïnspireerd om voor een opleiding in de bouw te kiezen of om via een zij-instroomtraject de loopbaan in de bouw, infra of techniek te vervolgen.’

80.000 mensen nodig

Veel bedrijven grepen deze dag aan om nieuwe talenten te werven. De bouw-, infra- en technieksectoren heeft de komende jaren 80.000 mensen nodig, om ook in de toekomst alle wegen te kunnen onderhouden, woningen te kunnen bouwen en de energietransitie op tijd te realiseren. Wie nu kiest voor een opleiding in de bouw, infra of techniek, is straks verzekerd van werk. Van metselaar, uitvoerder, constructeur, installateur tot BIM modelleur.

De landelijke opening was op de Rotterdamsebaan. Vlnr: Paul Rijpstra (VNconstructeurs), Michèle Blom (Rijkswaterstaat), Maxime Verhagen (Bouwend Nederland), Jaco Uittenbogaard (Aannemersfederatie Nederland), Michel Wijbrands (Techniek Nederland).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.