Productnieuws
zonwerende coatings

AGC Glass Europe introduceert enkele nieuwe zonwerende coatings. Glazen gevels die een groot oppervlak beslaan, vereisen geavanceerd glas dat zoveel mogelijk daglicht in het gebouw laat en tegelijkertijd ook de impact op het binnenklimaat zo beperkt mogelijk houdt. De zonwerende beglazingen Stopray Vision-52 en Stopray Vision-62, evenals de hardbare versies Stopray Vision-52T en Stopray Vision-62T, zijn nieuwe AGC-producten, die zijn uitgerust met verbeterde zonwerende coatings.

Het glas heeft een dubbele zilveren coating, waardoor het bescherming biedt tegen zonnewarmte. De g-waarde (zontoetredingsfactor) is respectievelijk 33 voor Stopray Vision-62 en 27 voor Stopray Vision-52. De typebenaming staat voor de lichttoetredingsfactor (Tl); de twee types laten respectievelijk 62 en 52 procent van het zichtbaar licht door. De isolatiewaarde (Ug) van Stopray Vision is 1,0 W/m2K.

Hogere zonwerende waarden

De hardbare versies van de zonwerende coatings kunnen worden gebogen en behalen hogere zonwerende waarden dankzij de toepassing van zeefdruk en andere technieken. Als grootste voordeel voor toepassingen in hoogwaardige architectuur noemt AGC echter dat ‘de producten eenvoudig naast elkaar in dezelfde gevel kunnen worden geplaatst, bijvoorbeeld in een combinatie van vlak en gebogen glas. Dit is mogelijk doordat ze hetzelfde kleurneutrale uiterlijk en dezelfde kleurstabiliteit hebben, ook vanuit een hoek bekeken.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.