Nieuws

Het voormalige backofficekantoor van ING en Westland Utrecht Hypotheekbank in Amsterdam is gerenoveerd tot een hoogwaardig kantoor met een BREEAM-certificering Very Good. Het energielabel is van G naar A++ gegaan. Het gebouw is grotendeels gestript en de voormalige binnentuin is als atrium bij het kantoor getrokken. Om deze ruimte bruikbaar te maken, moest te grote opwarming worden voorkomen. Vanwege onder meer de eisen voor BREEAM-certificering was het belangrijk dat daar zo min mogelijk geïnstalleerd koelvermogen voor nodig was. Een glasprint met een dekking van 30 procent draagt bij aan het beperken van de opwarming.

Lees deze en andere artikelen in de jongste uitgave van Glas in Beeld die deze week verschijnt. Nog geen abonnee? Vraag hier een proefexemplaar op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.