Nieuws
Foto: PhotoSolutions

Op 1, 2 en 3 november vindt in het Cultureel centrum Het Dak in Leerdam de dertigste editie van de Glas- en Keramiek kunstbeurs plaats. De organisatie verwacht net als voorgaande jaren circa 3.000 bezoekers. Het motto van de beurs is ‘de kunsten van het vuur’. Daarom is er sinds drie jaar niet alleen glaskunst maar ook keramiek en emaille te vinden. Kunstenaars presenteren hun werk, verzamelaars hun mooiste stukken. Van de beschikbare 89 plaatsen zijn er 67 verhuurd; er is dus nog plaats voor deelname.

Kunstobject van Bernard Heesen

Speciaal voor deze editie heeft kunstenaar Bernard Heesen het glaskunstbeurs object ontworpen. Een bijzonder object dat de signatuur van Heesen helemaal draagt. Van dit object zullen ook een aantal grote objecten worden gemaakt voor de verkoop. Daarnaast zal Bernard Heesen met zijn werk op de beurs aanwezig zijn. Ook de buitententoonstelling ‘Glas in de polder’ wordt weer gehouden, voor de derde keer op rij ondersteund door de gemeente Vijfheerenlanden. Piet Augustijn is curator van de beeldentuin in het als polder heringerichte terrein grenzend aan het cultureel centrum. Een ander onderdeel van de beurs is de tentoonstelling van Herman Heijenbrock ( 1871-1948), de schilder van de arbeid. In een aantal sfeervolle pasteltekeningen toont hij het werk in de glasfabriek. Deze expositie is samengesteld door kunstenaar Tom van Campenhout. Tijdens de beurs worden ook lezingen en presentaties gegeven.

Gratis voor designstudenten

De Glas en Keramiek beurs wil jonge mensen te interesseren voor het werken met glas en keramiek. In samenwerking met het Nationaal Glasmuseum en de Vrienden van Modern glas wordt een aantal studenten van de Kunstacademie Eindhoven gevraagd om een dagdeel met glas te komen werken in de Glasblazerij Leerdam. Dit gebeurt onder leiding van Gert Bullee. De beursorganisatie nodigt alle designstudenten van de academies in Nederland uit om de Glas en Keramiek beurs te bezoeken. Op vertoon van een studentenkaart is de entree gratis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.