Nieuws

In een oud schoolgebouw van Berlage ontwierp Team V Architectuur een thuisbasis voor het Koninklijk Concertgebouworkest. Tien oefenstudio’s met akoestisch glas zijn volledig geluiddicht.

Hoewel gezamenlijke repetities van het Koninklijk Concertgebouworkest plaatsvinden in Het Concertgebouw, waren er voor de orkestmusici geen ruimtes waar zij individueel of in ensemblevorm konden repeteren. Dat deden zij noodgedwongen thuis of in andere, vaak ver weg gelegen en kostbare, gehuurde studio’s. RCO House speelt met de tien repetitiestudio’s in op deze behoefte. Daarnaast is er door de combinatie van transformatie van de oudbouw en nieuwbouw voor het eerst in het bestaan van het orkest een gezamenlijke thuisbasis voor alle musici en medewerkers ontstaan. Dankzij de verschillende ruimtes en faciliteiten kunnen musici en staf nog intensiever en efficiënter samenwerken en zaken onderling afstemmen. Tenslotte is RCO House een ontmoetingsplek voor iedereen die bij het orkest betrokken is: musici, staf, publiek, schoolklassen, donateurs, sponsors en partners. Hier komt alles samen. Dit gebeurt letterlijk in de foyer die de ensemblezaal met de repetitiestudio’s verbindt. Bij uitstek een ontmoetingsplek waar vanaf de opening veelvuldig gebruik van wordt gemaakt.

In aankomende uitgave van Glas in Beeld, die op 17 september verschijnt, een uitgebreid artikel over dit project. Nog geen abonnee? Vraag hier een proefexemplaar op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.