Nieuws

Weer subsidie op isolatieglas

De Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) wordt weer opengesteld. Met de regeling kunnen mensen subsidie krijgen voor twee of meer grote isolatiemaatregelen in hun eigen woning. De regeling is bedoeld voor energiebesparende isolerende maatregelen in het eigen huis, zoals het isoleren van een vloer of gevel en het plaatsen van HR++ glas. De vraag is wel wie dit werk kan uitvoeren: glasbedrijven lopen over van het werk en komen op alle fronten personeel te kort.

Per woning is het mogelijk om tot 10.000 euro subsidie te krijgen. Zo kunnen woningeigenaren ongeveer 20 procent van de kosten gesubsidieerd krijgen voor het laten uitvoeren van de werkzaamheden door een deskundig bedrijf. Minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties wil huiseigenaren aanmoedigen om energiebesparende maatregelen te nemen. Ze stelt hiervoor 84 miljoen euro beschikbaar. ‘Met goede isolatie heb je veel minder energie nodig. Dat scheelt in de energiekosten.’

In de jongste uitgave van Glas in Beeld een uitgebreid artikel over de nieuwe subsidieregeling. Nog geen abonnee? Vraag hier een proefexemplaar op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.