Nieuws

Fosag meldt dat ook het plaatsen van isolatieglas onder de lage BTW valt, zo meldt Eisma's Schildersblad op haar site. Ongeacht de vraag of dat nu wel of niet wordt gekoppeld aan het gelijktijdig leveren van nieuwe ramen, deuren of kozijnen.

De regeling ‘laag btw tarief voor isolatiewerkzaamheden' bleek voor meerdere uitleg vatbaar. Vandaar dat Fosag het ministerie van Financiën om opheldering heeft gevraagd. Staatssecretaris De Jager van Financiën gaf in een brief van 4 november opening van zaken. Hij bevestigt de geldigheid van het lage BTW-tarief, maar geeft tevens aan dat dit tijdelijk het geval is. Tot dusverre was de bepaling dat ook 6 procent BTW kon worden gerekend voor het plaatsen van isolatieglas. Mits de isolatiewaarde van het Bouwbesluit wordt aangehouden en mits dat gebeurt in combinatie met het plaatsen van ramen, deuren en kozijnen.

‘Het nieuws is dat de eis is losgelaten dat je alleen het lage btw tarief voor isolatieglas kunt berekenen in combinatie met ramen, deuren of kozijnen', aldus Chris de Kruyf, Fosag-secretaris voor fiscale zaken. ‘Dat heeft een enorme impact. Want het meeste isolatieglas wordt namelijk los geplaatst. En het lage btw tarief strekt zich uit over een zeer groot werkgebied. Van particulier, Vereniging van Eigenaren tot aan woningcorporaties.' De Kruyf meldt dit in FosagActueel nr. 19 (november 2009). Het ‘foutje' wordt echter per 1 januari 2010, wanneer er wijzigingen in het Belastingplan 2010 kunnen worden doorgevoerd, weer rechtgezet. De Kruyf zegt dat het tijdelijk lage BTW-tarief kan zorgen voor extra opdrachten tot 1 januari, maar dat het ook veel administratieve rompslomp met zich meebrengt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.