Nieuws
glascoatings

AGC brengt dit najaar twee nieuwe zonwerende beglazingen op de markt: Stopray Ultra-70 on Clearvision en Stopray Titanium 34 T. Hiermee speelt AGC in op ‘de ontwikkelingen op de markt en de hoge verwachtingen van gebruikers. Onze producten op het gebied van zonwerend glas zijn high-tech glasproducten die tegemoetkomen aan de steeds strengere eisen die vandaag de dag worden gesteld op het gebied van energie en esthetiek. De glascoatings van Stopray-producten zorgen in de zomer zorgen voor optimale zonwering, terwijl ’s winters de lage Ug-waarden warmteverlies voorkomen.’

Stopray Ultra-70 on Clearvision

Stopray Ultra-70 on Clearvision heeft een ‘zachte’, driedubbele zilvercoating die zorgt voor maximaal licht in een gebouw en een aanzienlijke vermindering van de binnenkomende warmte van de zon. Het glas heeft een lage lichtreflectie aan zowel de binnen- als buitenkant en biedt een lichttransmissie (Tl) van 70 procent, een zontoetredingsfactor (g) van 33 procent. Daarmee komt de selectiviteit op 2,1. Dit product is vooral geschikt in gevels van kantoorgebouwen.

Stopray Titanium 34 T

Stopray Titanium 34 T is een hardbaar glasproduct met magnetroncoating met, toegepast als isolatieglas, een lichttransmissie (Tl) van 36 procent, een zontoetredingsfactor (g) van 27 procent. Het glas kent volgens AGC ‘geen concurrentie op de markt. Dankzij de hoge mate van zonwering en de prestaties op het gebied van licht en energie is dit de ideale keuze voor landen met een warm klimaat. Dit product, met in de massa gekleurd grijs glas, wordt enorm gewaardeerd om zowel zijn lage lichtreflectie aan de binnen- en buitenkant, als om zijn prachtige esthetiek, die architecten veel vrijheid biedt om te spelen met het uiterlijk van een gebouw’, aldus AGC.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.