Nieuws

Pilkington en PHYSEE bundelen krachten

Physee

Het contrast kan niet groter. De één een internationale glasproducent met een lange historie, de ander een jonge tech pionier. De één wereldwijd actief met 27.000 medewerkers en productiefaciliteiten in dertig landen, de ander in drie jaar gegroeid van drie naar veertig medewerkers met de productie nog in de kinderschoenen. Toch hebben Pilkington Nederland uit Enschede, onderdeel van de NSG Group, en PHYSEE uit Delft met succes de krachten gebundeld.

Het eerste resultaat van de samenwerking is dat Pilkington tien jaar garantie geeft op PowerWindow, het energieopwekkend en data genererend isolatieglaskader van PHYSEE. En in Engeland werken het concern en de scale-up aan de verdere ontwikkeling van de luminescerende glascoating waar het vijf jaar terug allemaal mee is begonnen. Zo werken de twee aan geveltechnologie met meer toegevoegde waarde en helpen op die manier mee om gebouwen energieneutraal te maken.

Productieve samenwerking

Om een idee te krijgen waar je als glasproducent tegenaan loopt wanneer je in zee gaat met een start-up praten we met Marcel Ribberink, Value Added Product Manager van Pilkington Nederland. Ook vertelt hij welke innovaties Pilkington momenteel in petto heeft. ‘De samenwerking met PHYSEE was vanaf het begin al erg productief. We hebben laten zien dat onze brede technische kennis en testmogelijkheden, gecombineerd met nieuwe, grensverleggende technologie leidt tot oplossingen die waarde toevoegen en bijdragen aan de duurzaamheidsdoelen van ons bedrijf. We kijken erg uit naar de verdere ontwikkelingen en de samenwerking.’

Ook praten we met Sam Anders, één van de drie partners en Head of Production van PHYSEE. ‘Het vergt veel lef voor een aantal mensen binnen een hele grote organisatie om experimenten op te starten met jonge ondernemingen op volledig onbekend terrein. Het vertrouwen van Pilkington Nederland heeft ons de zekerheid gegeven om te innoveren en zodoende uitmuntende resultaten te kunnen bereiken. Dit is de waarde van zo’n samenwerking.’

In de jongste uitgave van Glas in Beeld, die deze week verschijnt, een uitgebreid interview met Marcel Ribberink en Sam Anders. Nog geen abonnee? Vraag hier een proefexemplaar op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.