Nieuws

Fabrikanten in de bouw besteden het grootste deel van hun communicatiebudget aan traditionele middelen, zoals beurzen, folders en advertenties in bladen. Voor de komende jaren verwacht men zich echter steeds meer online te roeren. Van de afnemers oriënteert het grootste deel zich inmiddels namelijk online op materialen en leveranciers. Dit blijkt uit onderzoek van Bouwkennis.

Fabrikanten in de bouw besteden gemiddeld het leeuwendeel van hun communicatiebudget via traditionele kanalen. Een vijfde van het communicatiebudget gaat op aan het organiseren en bijwonen van beurzen en bijeenkomsten. Het maken van folders en brochures (17%) en het plaatsen van advertenties in bladen zijn ook populaire vormen van marketingcommunicatie (15%). Aan de eigen internetsite wordt 12 procent van het budget besteed en aan adverteren via internet 4 procent. De komende jaren worden online communicatiemiddelen naar verwachting steeds vaker gebruikt. Van de fabrikanten verwacht maar liefst 73 procent de eigen internetsite de komende twee jaar vaker in te zetten. Adverteren op internet zal volgens 40 procent van de fabrikanten toenemen.

Deze aandacht voor online gaat ten koste van traditionele communicatiemiddelen. Fabrikanten zien het belang van advertenties in bladen en folders en brochures afnemen. En dat terwijl deze nu nog tot de belangrijkste communicatiemiddelen worden gerekend. Dit geldt ook voor bijeenkomsten en beurzen: 19 procent van de fabrikanten verwacht dat daar de komende jaren minder op ingezet zal worden, aldus Bouwkennis. Meer informatie: www.bouwkennis.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.