Nieuws
Guardian Glass

Om in te spelen op de toenemende vraag naar floatglas, gecoat glas en gelaagd glas in Europa investeert Guardian Glass in de modernisering en upgrade van de floatglaslijnen in Goole (Groot-Brittannië) en Oroshaza (Hongarije).

De Nederlander Guus Boekhoudt is vice-president van Guardian Glass Europe, Rusland en Azië en algemeen directeur van Guardian Europe. Hij zegt over de investeringen: ‘Door te investeren in onze productie-installaties in het Verenigd Koninkrijk en Hongarije, tonen we onze toewijding aan de voortdurende verbetering van onze glasproducten en -diensten voor onze klanten. De vraag naar glas blijft groeien in Europa en deze investeringen zorgen voor het aanbod aan onze klanten, essentieel voor de ontwikkeling en instandhouding van onze sterke partnerschappen.’

Productie Goole

De productielijn voor floatglas in Goole wordt opgewaardeerd en gemoderniseerd naarmate de bestaande oven het einde van zijn levenscyclus nadert. De upgrade zal naar verwachting begin 2021 worden uitgevoerd. De nieuwe floatglasoven heeft straks een nominale smeltcapaciteit van 825 ton per dag – een toename van 20 procent in vergelijking met de bestaande oven. Dankzij een geoptimaliseerd ontwerp zullen de energie-efficiëntie van de oven en de milieuprestaties van de nieuwe lijn naar verwachting per ton verbeteren. De nieuwe floatglaslijn in Goole zal klanten in het VK en Ierland blijven bedienen met floatglas en gecoate en gelamineerde glasproducten.

Floatlijn Oroshaza

Guardian Glass investeert ook in zijn productie-installatie in Oroshaza. De bestaande floatglasoven zal in de tweede helft van 2020 worden gerepareerd. Dit project zal er volgens Guardian voor zorgen dat het bedrijf kan blijven voldoen aan de toegenomen vraag naar float-, gecoate en gelamineerde glasproducten in Oost-Europa. Ook de twee bestaande productiesites in Częstochowa, Polen dragen hieraan bij. Op deze productielocatie is onlangs één floatglaslijn gerepareerd en verbeterd; een tweede is momenteel in aanbouw.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.