Projectnieuws
Pilkington Insulight

Het voormalige Oudenrijn Ziekenhuis in Utrecht krijgt een nieuwe functie. Het hoofdgebouw zal worden omgebouwd tot een wooncomplex met woningen en appartementen voor starters en studenten. In dit Up Living! wordt ongeveer 3.700 vierkante meter Pilkington Insulight zonwerende en isolerende beglazing in diverse samenstellingen toegepast.

Up Living biedt de stad Utrecht nieuw woonperspectief. Ontwikkelingscombinatie Oudenrijn ontwikkelt woningen, appartementen en studentenwoningen. Daarbij ligt de nadruk op betaalbaar en bereikbaar wonen voor studenten, jongeren en starters. De grote afgesloten binnentuin, met daaraan grenzend mooie appartementen, lofts en aanvullende voorzieningen, is het kloppende hart van een levendige campus. Het stedenbouwkundig plan is ontworpen door Kuiper Compagnons en gaat uit van het behoud van het beddenhuis van het voormalige ziekenhuis. Het plan biedt onder andere ruimte voor een 80 meter hoge toren, die de stadsentree van Utrecht markeert. Aan de westzijde van de locatie komen 37 eengezinswoningen die worden gebouwd rondom een afgesloten binnenhof voorzien van privéparkeerplaatsen. Up Living biedt volop kansen voor starters op de woningmarkt en sluit aan op de vraag naar betaalbare woonruimte. Studenten en jonge mensen voelen zich thuis in de levendige omgeving met voorzieningen, horeca en stadse activiteiten. Als Up Living gereed is, biedt het woonruimte aan ongeveer 850 bewoners. De verschillende deelplannen worden fasegewijs gerealiseerd en bestaan hoofdzakelijk uit huurwoningen.

Meerdere glastypen

Pilkington Nederland levert het glas aan Transcarbo kozijnen ten behoeve van toepassing in de kunststof kozijnen. De glastypen waar het om gaat zijn: 

  • Pilkington Insulight met Pilkington Optitherm S3 (ca. 1.900 m2).
  • Pilkington Insulight Sun 62/29 (ca. 600 m2),
  • Pilkington Insulight met Pilkington Suncool 70/40 (ca. 1.200 m2).

De toepassing van verschillende glassoorten heeft te maken met de oriëntatie; de verschillende gebouwzijdes waar het glas wordt gebruikt.

  • Architect hoofdgebouw: Centrum architecten
  • Architect middengebied: Kuiper compagnons
  • Architect woontoren: Liag architecten en bouwadviseurs
  • Aannemer: Wessels Rijssen in combinatie met Bouwbedrijf Veluwezoom Verkerk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.