Nieuws

De nieuwe editie van Glas in Beeld (nummer 4 – september 2010) staat voor een groot deel in het teken van Glasstec 2010 en de nominaties voor de Glas Award. De Award wordt dit jaar voor de vijfde maal uitgereikt. De genomineerden zijn in alfabetische volgorde: Composietengevel INHolland (Hogeschool INHolland te Delft), CW60-DRL-EI30 met XXXL-glas (Oskomera Group te Deurne), Kantoor Facet (Van Tilburg Ibelings von Behr architecten te Capelle a/d IJssel), Renovatie Ministerie van Financiën (Architectenbureau Meyer en Van Schooten te Amsterdam) en Van Dijken Glasbeleving (Van Dijken Glasindustrie te Waddinxveen).

De nominaties voor de Glas en Innovatie Award komen uitgebreid aan bod in de nieuwe uitgave. Daarnaast interviewen we juryvoorzitter prof. dr. ir. Chris Geurts die afgelopen september is benoemd als hoogleraar van de leerstoel ‘technology of the building envelope', oftewel de gebouwschil. Gevel en dak beschermen bewoners en gebruikers van een gebouw tegen de invloeden van weer en wind. Tegelijk worden aan de schil steeds meer eisen gesteld en functies toegedacht. Die inpassen vraagt onderzoek. Reden voor oprichting van de leerstoel door een aantal marktpartijen, TNO en de Technische Universiteit Eindhoven. Geurts: ‘Glas is zeer beeldbepalend. Niet alleen bij de in het oog springende kantoorgebouwen, maar met glas kunnen ook zeer mooie resultaten worden gehaald in de bestaande bouw, ook op kleine schaal. Een materiaal met enorm veel mogelijkheden, maar een materiaal ook waar je continu mee op je tellen moet passen.'

‘Discover the word of glass'. Glasstec 2010 maakt die slogan dit jaar meer dan waar. De totale waardeketen – glasproductie, glasbewerking en glasproducten – is aanwezig. Een uitgebreid raamprogramma staat garant voor kennisoverdracht. Nieuw is de parallel gehouden beurs Solarpeq dat zich richt op de productietechnologie voor zonnepanelen. Ondanks de recessie heeft Glasstec 2010 weer negen hallen vol weten te boeken. Het is nog even afwachten of het bezoekersaantal van 55.000 (56 procent buitenlands, afkomstig uit 90 landen) uit 2008 zal worden geëvenaard, maar de organisatie is vol goede hoop. Men heeft een indrukwekkend programma om van 29 september tot en met 1 oktober de mondiale glaswereld in Düsseldorf te ontvangen. Inderdaad, de zaterdag is – op verzoek van standhouders – geschrapt. Dit en nog veel meer in de vierde uitgave van Glas in Beeld die vandaag verschijnt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.