Nieuws
bouwstofzuiger

Bij iedere klus ontstaat stof, zaagsel of andere rommel. Een normale huisstofzuiger vindt het niet fijn deze materialen op te zuigen, en kan er zelfs kapot van gaan. De ideale oplossing voor een opgeruimde werkplek bij iedere klus is daarom een bouwstofzuiger. Bouwstofzuigers zijn bestand tegen grof materiaal, en zuigen zelfs vloeistof zonder problemen op. 

Stofklasse

Bouwstofzuigers zijn er in veel verschillende soorten en maten. Ben je een doe-het-zelver en wil je aan de slag in huis met een mooi klusproject? Dan is een basismodel van de bouwstofzuiger meestal al voldoende. Welke bouwstofzuiger je uiteindelijk kiest, kun je af laten hangen van het soort en de hoeveelheid afval dat vrij zal komen bij de klus. Bouwstofzuigers hebben verschillende stofklassen. De stofklasse van een bouwstofzuiger kan laag (L), midden (M) of hoog (H) zijn. Afhankelijk van jouw klus en het op te ruimen materiaal bepaal je de juiste stofklasse. Kijk bij de aanschaf van een bouwstofzuiger ook naar de grootte van het reservoir. Een groot reservoir werkt vaak prettiger, omdat je hem niet steeds hoeft te legen. Bij de aanschaf van een bouwstofzuiger heb je de keuze tussen stofzuigers met stofzak, of zonder. Het voordeel van bouwstofzuiger met stofzak is dat je de opvangbak niet schoon hoeft te maken. Wel moet je de stofzak vervangen als deze vol is.

Vloeistof en afval

De meeste bouwstofzuigers kunnen ook vloeistof opzuigen. Dit is handig voor het opruimen van water, modder of ander nat vuil. Een bouwstofzuiger kan daarom ook worden gebruikt om bijvoorbeeld de dakgoot mee leeg te maken. In plaats van achteraf al het vuil op te zuigen, kun je de meeste bouwstofzuigers ook direct aansluiten op bouw- of schuurmachines. Zo wordt het stof direct opgevangen, en heeft het geen kans in huis of in de werkruimte te belanden. Een bouw stofzuiger is een echte alleskunner, daarom krijgt hij ook wel de naam alleszuiger. Een goede bouwstofzuiger is onmisbaar in de professionele bouw, en ook de echte doe-het-zelver kan niet zonder. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.