Nieuws

Ongeveer 60.000 huishoudens hebben de afgelopen acht maanden een waardebon voor subsidie op isolatieglas aangevraagd, zo meldt GBO in haar nieuwsbrief. Met deze bon krijgen zij via de glaszetter een korting van 35 euro per vierkante meter geplaatst glas. De regeling draagt daarmee bij aan het verbeteren van het energielabel van veel huizen. Ook is de uitslag van de GBO-enquête inzake de subsidieregeling isolatieglas door GBO bekend gemaakt.

De subsidieregeling voor isolatieglas is op 1 oktober 2009 geopend. De regeling is onderdeel van de maatregelen die het kabinet heeft genomen om de economie weer aan te jagen. NL Energie en Klimaat, onderdeel van Agentschap NL, voert de subsidieregeling uit. Zowel eigenaar-bewoners als verenigingen van eigenaren (VVE) kunnen de waardebon eenvoudig aanvragen en downloaden via www.agentschapnl.nl/isolatieglas. Voorwaarde is wel dat de woning voor 1995 is gebouwd. In totaal is er voor de subsidieregeling 45 miljoen euro beschikbaar. Inmiddels is er hier nog circa 16 miljoen euro van over. Hiermee kunnen nog ongeveer 30.000 huizen worden voorzien van HR+ en HR++glas. De regeling loopt nog tot eind 2010, of zoveel eerder als het subsidiebedrag op is. 

Uit de GBO-enquête over de subsidieregeling isolatieglas komt naar voren dat vooral de aanloop van de subsidieregeling rommelig en onduidelijk was. Ook over de communicatie naar de consument werden kritische kanttekeningen gemaakt. De meeste respondenten hadden graag een intensievere reclame- en voorlichtingscampagne gezien, vooral vanuit de overheid. Uit de praktijk blijkt volgens hen dat nog veel consumenten onbekend zijn met de regeling. De subsidieregeling werd in algemene zin als complex en tijdrovend beoordeeld. ‘Omslachtig' was daarbij een veel gemaakte opmerking. Niet zelden werd gerefereerd aan de vorige subsidieregeling op isolatieglas die wel als gebruiksvriendelijk en efficiënt voor alle betrokkenen werd beoordeeld. Uit de antwoorden blijkt overigens ook dat de afhandeling en uitbetaling van de subsidie over het algemeen meer tijd in beslag neemt dan door Senternovem aangegeven. De uitslag van de enquête vindt u via www.glasnet.nl/glas_techniek/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.