Nieuws

Minister Donner heeft het nieuwe Bouwbesluit naar de Tweede Kamer gestuurd. Het Bouwbesluit 2012 treedt naar verwachting op 1 januari 2012 in werking.

Nadat het nieuwe Bouwbesluit langs de Eerste Kamer en de Raad van State is gegaan, zal het naar verwachting op 1 juli aanstaande in het Staatsblad gepubliceerd worden. Dan zal het Bouwbesluit  op 1 januari 2012 in werking treden. Enkele onderdelen van het Bouwbesluit 2012 treden pas in juli 2012 in werking, bijvoorbeeld de regelgeving over veilig en gezond onderhoud. Dit is een direct gevolg van lobby van de BNA omdat er op dit moment nog geen geschikt voorlichtingsmateriaal voor architecten en opdrachtgevers beschikbaar is waarmee ontwerpen kunnen worden getoetst. De BNA werkt het komende halfjaar samen met het Hoofdbedrijfschap Ambachten en Aedes aan passend voorlichtingsmateriaal.

De BNA bereidt op dit moment voorlichtingsbijeenkomsten over het Bouwbesluit 2012 voor. De bijeenkomsten vinden op 7 juli in Meppel en Utrecht, 1 september in Rotterdam en Amersfoort en 8 september in Eindhoven en Utrecht plaats. Zodra het definitieve programma bekend is wordt hierover op de BNA-site bericht. Ook wordt er binnenkort een Dossier Bouwbesluit op deze website gepubliceerd. Meer informatie: www.bna.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.