Nieuws

De derde editie van het door de VMRG vervaardigde Gevelbouw Prestatieboek is uitgebracht. Net als voorgaande jaren werd het boek gepresenteerd op het congres The Future Envelope 4 op de TU Delft. De nieuwe editie bevat omschrijvingen en foto's van 101 in 2009 uitgevoerde projecten. ‘De prestaties van de VMRG-gevelbedrijven lijken elk jaar groter te worden, als we mogen afgaan op de dikte van het boek', aldus VMRG in een persbericht.

In deze editie komt een aantal belangrijke ontwerpthema's naar voren: renovatie, daglicht en duurzaamheid. Deze thema's zijn ook uitgewerkt door drie architecten, die verspreid in het boek in uitvouwpagina's hun visie op de gevel van de toekomst themagericht geven. Ook nieuw is de site van VMRG. Die biedt, aldus het persbericht, ‘nu inspiratie, informatie en innovaties op het gebied van gevels; alles om architecten te ondersteunen in hun ontwerpproces.' Belangrijkste onderdeel is de database met 450 projecten, alle gerealiseerd conform de eisen van het kwaliteitslabel VMRG-Keurmerk, waaronder de in het Prestatiebioek omschreven projecten. Met een code is vanuit het boek snel een link te maken met de site, waar meer informatie over desbetreffend project te vinden is.

De VMRG (Vereniging Metalen Ramen en Gevelbranche), de branchevereniging voor de metalen gevelbouw, vertegenwoordigt circa 90 procent van de totale markt in Nederland. Zij stelt zich op als een volwaardige gevelbouworganisatie, doordat ook bedrijven uit de toeleverende industrie en adviseurs aan de VMRG verbonden zijn. De VMRG streeft naar versterking van de positie van de gevelbouwbedrijven, hun diensten en producten en naar voortdurende proces- en productinnovatie in deze marktsector.

Architecten, woningcorporaties en professionele opdrachtgevers hebben het Gevelbouw Prestatieboek 2010 inmiddels ontvangen. Het Gevelbouw Prestatieboek 2010 is kosteloos aan te vragen bij de VMRG. Meer informatie: www.vmrg.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.