Nieuws

Met als thema ‘Glashelder' staat de Kunstmaand Ameland 2010 in het teken van glaskunst. Voor de veertiende keer wordt het eiland in november omgetoverd tot één grote expositieruimte waarbij de zee de grens aangeeft. Het Amelander landschap dient als decor voor ruim zeventig kunstenaars uit binnen- en buitenland. Zij tonen hun schilderijen, beelden, keramiek en glas op bijzondere locaties.

Ieder jaar vinden meer bezoekers hun weg naar waddendiamant Ameland om te aanschouwen wat het boeiende cultuurevenement Kunstmaand Ameland te bieden heeft. De vrije toegankelijkheid van het werk en de locaties maakt de Kunstmaand laagdrempelig voor zowel de kunstkenner als de geïnteresseerde bezoeker. De kunstmaand op Ameland wordt meer en meer een vaste traditie waarvoor mensen jaarlijks terugkeren naar het eiland. Ook dit jaar is de herkomst van de geselecteerde kunstenaars divers. Kunstenaars uit Nederland, Duitsland, Denemarken en Zweden exposeren op tal van locaties verspreid over het eiland. Inspiratie voor het thema dit jaar, glaskunst, deed de selectiecommissie onder andere op in Zweden. Zo zullen de bekende Zweedse glaskunstenaars Lena Bergström en Göran Warff hun werk op Ameland exposeren.

Verder zijn werken van de Vrij Glas Foundation uit Amsterdam te bewonderen. Vrij Glas Foundation is een internationaal kunstonderzoekscentrum en laboratorium waarvan het doel is het stimuleren van experimenten en innovatie in het glas. De Foundation streeft ernaar om het debat te stimuleren en een grotere bekendheid van en waardering voor glas als medium beeldende kunst te maken. Interactie tussen gasten en kunstenaars is eveneens een wens van de Kunstmaand. Getracht wordt om een glasstudio naar het eiland te krijgen zodat het publiek kan zien hoe glaskunst gemaakt wordt. Daarnaast worden workshops georganiseerd waar iedereen aan kan deelnemen. Naast glas zijn in november op Ameland ook andere kunstdisciplines vertegenwoordigd. Voor meer informatie: www.kunstmaandameland.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.