Nieuws
AFAS

De GLASDAG is een jaar verplaatst en vindt nu plaats op donderdag 10 juni 2021. Net als het oorspronkelijke evenement, dat gepland stond voor juni dit jaar, vindt de GLASDAG 2021 plaats bij AFAS in Leusden. Belangrijk verschil is dat het nu nog in aanbouw zijnde AFAS Experience Center begin 2021 in gebruik wordt genomen en het seminarprogramma dus in de nieuwbouw kan plaatsvinden. Verder blijft het programma vooralsnog hetzelfde waarbij de sprekers ingaan op de jongste ontwikkelingen van glas, zoals vacuüm- en dynamisch glas voor het isoleren en schakelen van gevels.

De oprichter van AFAS en tevens geestelijk vader van het AFAS Experience Center Ton van der Veldt opent de GLASDAG. Tijdens het ochtendprogramma van het evenement vanaf 10.00 uur licht hij toe hoe hij op het idee van de imposante nieuwbouw is gekomen. Ook een rondleiding zal deel uitmaken van het ochtendprogramma. De aansprekende glazen koepel, een ontwerp van Octatube, is aanleiding voor de locatiekeuze van de GLASDAG. Arjan Klem, Senior Engineer bij Octatube houdt een presentatie over de pre-engineering, productie en montage van deze AFAS Dome. Maar er zijn meer interessante onderwerpen volgend jaar juni. Glas wordt wel het meest innovatieve bouwmateriaal genoemd. Het materiaal ontwikkelt zich razendsnel en de toepassingsgebieden al net zo. Alle reden om in het verlengde van het succes van andere Eisma-evenementen, zoals de Houtdag en de SchildersVakprijs, de markt bij te praten over ‘de passie voor glas’. De organisatie is in handen van het team van Glas in Beeld. 

Sprekers GLASDAG

De GLASDAG heeft de voorschrijvende bouw (architecten, adviesbureaus, aannemers) als doelgroepen, maar ook voor de glassector zelf belooft het een interessante dag te worden. De acht sprekers richten zich op het overdragen van kennis over actuele thema’s in relatie tot het innovatieve karakter, de performance en de toepassingen van vlakglas.

  • Arjan Klem, Senior Engineer Octatube: Pre-engineering, productie en montage AFAS Dome
  • Anton Peeters, Manager Projects Benelux AGC Flat Glass: Isoleren, van enkel tot triple en vacuümglas
  • José Zaman, Directeur Thomsa Glass: Benchmarking dynamisch glas (Halio, Eyerise, Sage en Suntuitive)
  • Sanmukh Bawa, Technicol Director G-Smatt Europe: Mediaglass, the do’s and dont’s
  • Wout Hoogendoorn, Directeur Si-X: Glasinnovaties – niet schroeven maar lijmen
  • Roland Valckenborg, Business Developer en Projectmanager SEAC Solar Energy Application Center: De tijd is rijp voor BIPV-glasgevels
  • ir. R.M.M. (René) van der Loos, Adviseur Energie en Duurzaam bouwen DGMR: De gevolgen van BENG op de (glas)gevel
  • Gerard Loozekoot, partner UN Studio: Glas meest innovatieve bouwmateriaal

Inschrijven GLASDAG

De deelnamekosten zijn 195 euro (ex BTW). Voor abonnees op Glas in Beeld of één van de andere uitgaven van Eisma Bouwmedia is de tweede deelnemer gratis. Dat geldt ook voor leden van Vakgroep GLAS. Studenten betalen 50 euro (ex BTW). Ga naar glasinbeeld.nl/glasdag voor inschrijven en meer informatie over het programma.

AFAS Experience Center

Het nieuwe ‘AFAS Experience Centre’ (44.000 m2, 750 werkplekken) krijgt een eigen theater voor 820 toeschouwers, een restaurant met 700 plaatsen en een atrium voor evenementen en tentoonstellingen. Buiten is er plek voor sportvelden en een wandelpark inclusief heuvel. Auto’s worden straks gestald in een twee verdiepingen tellende parkeergarage met 760 plekken. ‘Mensen die ons bezoeken krijgen straks zó’n waanzinnige indruk’, zegt Ton van der Veldt in een interview met Sprout. ‘Als ze aan komen rijden zien ze de koepel van het theater al. Dan lopen ze door het gebouw, en denken “jeetje, wat is dit gaaf”.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.