Nieuws
Ton van der Veldt
Ton van der Veldt, oprichter van AFAS

De oprichter van AFAS en tevens geestelijk vader van het in aanbouw zijnde AFAS Experience Center Ton van der Veldt opent de GLASDAG. Tijdens het ochtendprogramma van het evenement licht hij toe hoe hij op het idee van de imposante nieuwbouw is gekomen. De GLASDAG vindt op dinsdag 9 juni vanaf 10.00 uur plaats in de ‘oudbouw’ van AFAS in Leusden.

Het nieuwe ‘AFAS Experience Centre’ (44.000 m2, 750 werkplekken) krijgt een eigen theater voor 820 toeschouwers, een restaurant met 700 plaatsen en een atrium voor evenementen en tentoonstellingen. Buiten is er plek voor sportvelden en een wandelpark inclusief heuvel. Auto’s worden straks gestald in een twee verdiepingen tellende parkeergarage met 760 plekken. ‘Mensen die ons bezoeken krijgen straks zó’n waanzinnige indruk’, zegt Van der Veldt in een interview met Sprout. ‘Als ze aan komen rijden zien ze de koepel van het theater al. Dan lopen ze door het gebouw, en denken “jeetje, wat is dit gaaf”.’

GLASDAG bij AFAS

De aansprekende glazen koepel, een ontwerp van Octatube, is aanleiding voor de locatiekeuze van de GLASDAG. Arjan Klem, Senior Engineer bij Octatube houdt een presentatie over de pre-engineering, productie en montage van deze AFAS Dome. Maar er zijn meer interessante onderwerpen 9 juni. Glas wordt wel het meest innovatieve bouwmateriaal genoemd. Het materiaal ontwikkelt zich razendsnel en de toepassingsgebieden al net zo. Alle reden om in het verlengde van het succes van andere Eisma-evenementen, zoals de Houtdag en de SchildersVakprijs, de markt bij te praten over ‘de passie voor glas’. De organisatie is in handen van het team van Glas in Beeld. 

De GLASDAG heeft de voorschrijvende bouw (architecten, adviesbureaus, aannemers) als doelgroepen, maar ook voor de glassector zelf belooft het een interessante dag te worden. De acht sprekers richten zich op het overdragen van kennis over actuele thema’s in relatie tot het innovatieve karakter, de performance en de toepassingen van vlakglas.

Inschrijven GLASDAG

De deelnamekosten zijn 195 euro (ex BTW). Voor abonnees op Glas in Beeld of één van de andere uitgaven van Eisma Bouwmedia is de tweede deelnemer gratis. Dat geldt ook voor leden van Vakgroep GLAS. Studenten betalen 50 euro (ex BTW). Ga naar glasinbeeld.nl/glasdag voor inschrijven en meer informatie over het programma.

De GLASDAG gaat vooralsnog door. Dinsdag 9 juni is nog ver weg en we hopen elkaar dan gezond en wel te treffen. U kunt zich nu dan ook gewoon aanmelden. Uw aanmelding blijft geldig mocht het evenement naar een andere datum worden verplaatst. Past de nieuwe datum u niet dan ontvangt u uiteraard uw deelnamekosten terug.

Sprekers GLASDAG

  • Arjan Klem, Senior Engineer Octatube: Pre-engineering, productie en montage AFAS Dome
  • Anton Peeters, Manager Projects Benelux AGC Flat Glass: Isoleren, van enkel tot triple en vacuümglas
  • José Zaman, Directeur Thomsa Glass: Benchmarking dynamisch glas (Halio, Eyerise, Sage en Suntuitive)
  • Sanmukh Bawa, Technicol Director G-Smatt Europe: Mediaglass, the do’s and dont’s
  • Wout Hoogendoorn, Directeur Si-X: Glasinnovaties – niet schroeven maar lijmen
  • Roland Valckenborg, Business Developer en Projectmanager SEAC Solar Energy Application Center: De tijd is rijp voor BIPV-glasgevels
  • ir. R.M.M. (René) van der Loos, Adviseur Energie en Duurzaam bouwen DGMR: De gevolgen van BENG op de (glas)gevel
  • Gerard Loozekoot, partner UN Studio: Glas meest innovatieve bouwmateriaal

Het AFAS Experience Center is ontworpen door Steef van der Veldt. Just Architects is het architectenbureau. Enginering glazen AFAS Dome: Octatube.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.