Glas in Video
corona
Directeur Bas de Jong van Pieterman Glastechniek

‘Ik denk dat het scenario van een recessie naar aanleiding van de cijfers die vandaag in het nieuws zijn, heel realistisch is. Alles loopt nu nog een tijdje door maar daarna gaan zaken langzamer lopen. Op een gegeven moment ligt alles op z’n gat. Ik hoop dat het niet zover gaat komen en of dat gebeurt heeft ook te maken met het feit hoe iedereen zich strikt aan de regels houdt. In Italië ligt alles al stil, maar gelukkig hebben we een goede eigen TD. Plus alles is digitaal; ook in Italië werkt men thuis en kunnen we altijd een beroep op de fabrieken ter plekke doen.’

Dat zegt directeur Bas de Jong van Pieterman Glastechniek uit Vlaardingen in zijn tweede gesprek tijdens deze corona-crisis met hoofdredacteur Marco Groothoff van Glas in Beeld. ‘Na de persconferentie zondag hebben we op maandag meteen een klein crisisoverleg gehouden met het MT. Besloten is dat iedereen die hier niet hoeft te zijn ook echt naar huis gaat en thuis werkt’, aldus De Jong.

Corona-update 26 maart

Het Corona-virus heeft Nederland in zijn greep. Onze gezondheid gaat voor alles maar wat zijn de economische consequenties? Marco Groothoff, hoofdredacteur van Glas in Beeld, spreekt dagelijks met ondernemers in de glassector. Hieronder een weergave van het tweede gesprek met Bas de Jong.

Corona-update 19 maart

Een week terug op 19 maart spraken we De Jong en toen was hij vooralsnog optimistisch. ‘De toeleveringen en orders lopen gewoon door, zowel in de handel als de machines; de onderhoudsdienst heeft een maand werk in z’n portefeuille. In Italië heeft alleen Bovone de deuren tijdelijk gesloten. Intermac is gewoon open. Maar het is nu wel één voor allen, allen voor één. Over hoe het er over een week uitziet kan ik weinig zeggen. Dat blijft koffiedik kijken. We zijn ons wel aan het oriënteren voor als de omzet echt terug gaat lopen. Maar er zijn natuurlijk wel goede maatregelen aangekondigd zowel vanuit het oogpunt van gezondheid als qua economische steun.’ Hieronder de volledige weergave van het interview met De Jong op 19 maart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.