Nieuws

Inbraakwerend hang- en sluitwerk wordt beproefd volgens de norm NEN 5089. Deze norm is gewijzigd, waardoor ook het aantal sterren (die verwijzen naar de mate van inbraakwerendheid) op hang- en sluitwerk is gewijzigd, zo meldt SKG ons.

De nieuwe sterrenclassificatie is ingegaan op 1 maart. Er is nu een logische relatie ontstaan tussen de weerstandklasse van inbraakwerende ramen en deuren, en het aantal sterren op het hang- en sluitwerk. Dit maakt het toepassen van hang- en sluitwerk met sterren een stuk logischer, zowel bij nieuwbouwwoningen als ook bij bestaande woningen en overige gebouwen. 

Zo krijgt hang- en sluitwerk, dat geschikt is voor ramen en deuren met inbraakwerendheidsklasse 2, nu ook SKG**. Hang- en sluitwerk dat geschikt is voor inbraakwerendheidsklasse 3, krijgt SKG***. Bij veel hang- en sluitwerkproducten betekent dit, dat de producten een SKG-ster erbij krijgen. Producten die niet zelfstandig een raam of deur voldoende inbraakwerend kunnen maken (zoals raamboompjes), blijven voorzien van SKG *.  Deze wijzigingen in het aantal sterren hebben geen invloed op de kwaliteit van het hang- en sluitwerk. Producten met de oude sterrenaanduiding blijven dus gewoon toepasbaar binnen de bestaande beveiligings- en toepassingsrichtlijnen. Meer informatie: www.skg.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.