Nieuws
Glas Ockels

Glas Ockels heeft van de provincie Groningen 50.000 euro subsidie gekregen voor de investering in een machine voor het automatisch buigen van thermisch onderbroken afstandhouders. Het bedrijf uit Stadskanaal is isolatieglasproducent en gebruikt Multitech G composiet afstandhouders van Fenzi-dochter Glass Alliance. Het gaat om fiberglas versterkt polymeer zonder metaal.

Ockels meldt dat het ook na de verzelfstandiging van Glassolutions nog steeds A-dealer is van Saint-Gobain Glass. Het bedrijf produceert isolatieglas en triple glas met Ug-waardes tot respectievelijk 1,0 en 0,5 W/m2K.

Minder zaagverlies, betere kwaliteit

Glas Ockels kan met de nieuwe machine de composiet profielen beter bewerken. Ze worden dan niet meer met de hand gezaagd maar automatisch gebogen. Daardoor is er vrijwel geen zaagverlies meer, kost het productieproces minder tijd en bespaart Ockels energie. Ook verbetert de kwaliteit. Glas Ockels telt momenteel dertig medewerkers. De investering levert het bedrijf twee extra banen op. De subsidiebijdrage komt uit het budget Innovatief en Duurzaam MKB-3, onderdeel van Groningen@Work, het programma voor economie en arbeidsmarkt 2016-2019 van de provincie Groningen. De nieuwe machine moet uit Italië komen en zou eind maart worden geleverd. Vanwege de coronacrisis is dit tot nader order uitgesteld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.