Nieuws

In 2009 heeft de Arbeidsinspectie in samenwerking met de Glas Branche Organisatie (GBO) een inspectieproject uitgevoerd in de vlakglasindustrie. Van de inspecties is een factsheet uitgebracht waarin de belangrijkste resultaten zijn gepresenteerd, zo meldt GBO in haar nieuwsbrief.

De inspecties maken deel uit van het meerjarenprogramma 2009 – 2012 dat gericht is op de verbetering van de arbeidsomstandigheden in de sectoren die behoren tot de bouwmaterialenindustrie. Het meerjarenprogramma heeft tot doel om een betere naleving te bevorderen.

Het arbobewustzijn met betrekking tot de belangrijkste arbeidsrisico's moet binnen de (vlak)glasbedrijven groter worden. Om dit doel te bereiken werkt de Arbeidsinspectie gedurende de looptijd van het programma waar mogelijk samen met GBO, maar ook met individuele glasbedrijven. Tijdens de inspecties stonden de onderwerpen fysieke belasting, machineveiligheid en inrichting arbeidsplaatsen centraal. In totaal zijn vijftig vlakglasbedrijven geïnspecteerd. Bij 31 bedrijven zijn één of meerdere overtredingen geconstateerd. Hiermee scoort onze branche iets slechter dan het landelijk gemiddelde. Bij het overgrote deel van de overtredingen (91%) gaat het om tekortkomingen en gebreken die betrekking hebben op de veilige inrichting van de arbeidsplaats en/of de machineveiligheid. Via GBO is het volledige Factsheet Inspectieproject A897 op te vragen. Meer informatie: www.glasnet.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.