Nieuws

In februari heeft Glasprojecten Van Noordenne uit Hardinxveld-Giessendam met succes een seminar georganiseerd over de toepassing van monumentaal glas, brandwerende beglazing, beglazingskitten en het beschermen van glasoppervlakten.

Sprekers van Van Noordenne waren José Zaman over ‘Nieuwe trends in beglazing' en Esther van de Berg over ‘Monumentaal glas DaVinci'. Verder spraken Mark van Tilborg (Vetrotech) over ‘CE-markering Brandwerende beglazing', Philippe Carels (DL Chemiclas) over ‘Ontwikkelingen in Beglazingskit' en Paul Bastianen (Vindico) over ‘Beschermende en vuilafstotende coatings'. José Zaman, directeur Glasprojecten Van Noordenne, ging in op de trends in energiebesparende beglazing, zoals HR+++ dat de zon als gratis warmtebron beter benut en tegelijk voor een hoge warmte-isolatie zorgt. Esther van de Berg van DaVinci Glas (onderdeel Van Noordenne Glasgroep) ging in op de mogelijkheden die ter beschikking zijn voor monumentale gebouwen en woningen om de isolatie van het glas te verbeteren, zonder dat dit leidt naar ongewenste moderne stijlen. DaVinci geeft ook advies bij plaatsen in vaak specifieke constructies die bij de tijd en stijl passen en brengen daarvoor een eigen beglazingskit op de markt.

Mark van Tilborg gaf een overzicht van de bouwnormen en eisen op het gebied van brandvertragend glas, die nog dit jaar aangepast gaan worden. Ook ging hij in op de compartimentering van een gebouw om tot de gewenste brandwering te komen en vluchtwegen om de veiligheid te waarborgen. Later gaf hij een demonstratie van de werking van een opschuimende brandvertragende ruit (EW). De deelnemers konden zo zelf waarnemen dat deze ruiten ook bij hoge temperatuurbelasting aan de niet-vuurzijde met de hand aangeraakt kunnen worden. Geschikt voor toepassing in vluchtwegen. Philippe Carels, producent van Vanoseal-kit speciaal ontwikkeld onder private label voor de Van Noordenne Groep, presenteerde een uitgebreid onderzoek naar de overschilderbaarheid van alle gangbare kitten op de markt. Vindico Surface Technologies is een joint-venture met de Van Noordenne Glasgroep stelde tot slot haar portfolio voor. Paul Bastianen ging in op de glasschade die tijdens de bouw en gedurende het gebruik van gebouw en woning kan ontstaan. De coatings van Vindico beschermen tegen aantasting door cement en kalk en hebben ook vuilwerende eigenschappen zodat de reinigingsfrequentie kan worden verminderd. Vindico heeft een octrooi op een coating speciaal voor zonnepanelen en thermische zonneboilers en claimt een rendementsverbetering van meer dan 5 procent. Meer informatie: www.noordennegroep.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.