Nieuws

Sinds enkele jaren beschikt het onafhankelijk adviesbureau Peutz uit Zoetermeer over een eigen laboratorium in Roermond waarin brandwerendheidstesten kunnen worden uitgevoerd. Eind september zijn in dit laboratorium twee 'Open Dagen' georganiseerd waarbij Peutz onder andere een demonstratieproef heeft getoond. Beide dagen waren druk bezocht en werden door de aanwezigen als interessant ervaren.

Ten behoeve van de brandproef waren diverse voorzieningen bewust onjuist ingebouwd, hoewel de gekozen inbouwwijze in de praktijk wel wordt gebruikt. Ook waren in het proefstuk twee brandwerende ruiten opgenomen, een opschuimend type en een ruit met een stralingswerende coating.

In het Laboratorium voor Brandveiligheid van Peutz kan de brandwerendheid van constructies worden bepaald volgend de Europese normen of de Nederlandse NEN 6069. De hierbij gebruikte oven is 4 meter breed en 3 meter hoog. De oven kan worden gekanteld zodat niet alleen verticale maar ook horizontale en hellende constructies kunnen worden beoordeeld. Peutz is lid van de EGOLF, de 'brancheorganisatie' van laboratoria die testen op het gebied van brandveiligheid. Het laboratorium is geaccrediteerd door de Raad voor Accreditatie (registratienummer L505) en behoort hiermee tot het selecte gezelschap van brandlaboratoria die Europees erkende brandproeven mogen uitvoeren. Meer informatie: www.peutz.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.