Nieuws

Scheuten Solar heeft op het dak van de isolatieglas productielijn van Scheuten Glas in Venlo een turnkey EPC (Engineering, Procurement & Construction) project gerealiseerd. De installatie van bijna 500 zonnepanelen komt tot stand dankzij de samenwerking met Amstel Lease. De installatie van de zonnepanelen met een gezamenlijke output van 100 kWp past bij het duurzame karakter van de onderneming.

Scheuten Solar kreeg in de subsidieronde van 2009 een beschikking voor de realisatie van een 100 kWp project op één van de bedrijfsgebouwen. De inmiddels gerealiseerde installatie is één van de eerste grootschalige platdak installaties die met behulp van de SDE-subsidie op het elektriciteitsnet wordt aangesloten. Het support systeem bestaat uit een Flatfix lichtgewicht systeem van Esdec en Power One omvormers. Technisch en financieel Projectmanagement is verzorgd door Scheuten Solar zelf en de installatie was in handen van New Energy Systems, één van de partners van Scheuten Solar in Nederland.

Een van de succesfactoren van dit project, is de financiële constructie van Amstel Lease. Deze was snel gerealiseerd en is een goede oplossing voor de specifieke situatie van Scheuten Solar. Senior accountmanager van Amstel Lease, Jan Sleutjes over dit project: ‘Zonnepanelen zullen in de toekomst meer en meer een bijdrage leveren aan de duurzame energiebehoefte van bedrijven. Amstel Lease heeft kennis van de economische waarde van deze panelen en weet dit snel om te zetten in financiële oplossingen die passen bij de gevraagde situatie.' De installatie van het daksysteem laat niet alleen zien dat Scheuten Solar in staat is relatief grote projecten in Nederland te installeren. Het sluit ook aan bij de duurzame visie van de Scheuten-groep. Rob Beckers, sales manager Scheuten Solar Nederland: ‘Ondanks de complexiteit rondom de SDE-regeling in Nederland is het ons toch gelukt om deze 100 kWp installatie op korte termijn te realiseren. Dat mag je met recht een Nederlands succes noemen.' Meer informatie: www.scheuten.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.