Nieuws
GLASSOLUTIONS

Het eind vorig jaar verzelfstandigde GLASSOLUTIONS integreert haar vestigingen en gaat daarmee terug van tien naar zes verkoopkantoren. De activiteiten van Den Helder en Soest integreren in Amsterdam, van Groningen in Emmen, van Zwolle in Almelo en die van Rijswijk in Ridderkerk en Amsterdam. De verfactiviteiten van de Verf Grossier zijn afgestoten. 

GLASSOLUTIONS maakte tot voor kort deel uit van Saint-Gobain Glass. De verzelfstandiging werd mogelijk door een overname door investeringsmaatschappij AEQUITA. In een interview met Glas in Beeld maakte commercieel directeur Rutger Hooghoed in december duidelijk dat loskoppeling van een groot concern GLASSOLUTIONS sneller en flexibeler maakt.

Distributie en service verbeteren

Hooghoed noemt als voornaamste reden van de integratie het verbeteren van de distributie en service. ‘In de zes verkoopkantoren Amsterdam, Ridderkerk, Arnhem, Swalmen, Almelo en Emmen zijn door het bij elkaar brengen van onze commerciële en technische mensen volwaardige teams samengesteld. Met de concentratie van onze glas-, product- en marktkennis en bundeling van ervaringen kunnen wij onze klanten nog beter van dienst zijn. Onze klanten behouden hun gekende contactpersonen binnen ons bedrijf als de vraagbaak voor alle vragen omtrent glas in de woningbouw, utiliteitsbouw en interieurtoepassingen.’

Krachten gebundeld

GLASSOLUTIONS denkt haar ‘supply chain’ te verbeteren door in transport krachten te bundelen. Vanuit de zes verkoopkantoren wordt het gehele land beleverd. Vier van de zes zijn ook productielocaties:

  • Ridderkerk (hardglas), 
  • Swalmen (spiegels en gelakt glas), 
  • Almelo (enkel, gelaagd glas, incl. bewerkingen zoals slijpen, boren en zandstralen),
  • Emmen (isolatieglas).

‘De productielocaties worden voortgezet en uitgebreid om aan de groeiende vraag in de markt te voorzien’, aldus Hooghoed.

Verf Grossier afgestoten

De verkoop van de Verf Grossier is een strategische keuze. Hierover zegt de commercieel directeur: ‘In het verleden waren de klantgroepen van glas en verf gelijk en konden wij onze “supply chain” hierop inrichten. De afgelopen jaren zijn de behoeften van glas en verfklanten steeds verder uit elkaar komen te liggen. Wij hebben de verfactiviteiten verkocht aan verfgroothandelaren die als kernactiviteit verf hebben. Zij hebben het personeel, voorraad en klantenbestand overgenomen. Zij blijven ook op de huidige locaties gevestigd. Zo hebben wij de toekomst van onze verfcollega’s veiliggesteld en kunnen wij ons met GLASSOLUTIONS volledig richten op de productie en verkoop van glas.’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.