Nieuws

Ruim twintig bedrijven uit Tiel, waaronder Metaglas, spannen zich de komende jaren extra in om het gebruik van fossiele energie te reduceren. Het doel is hun uitstoot van broeikasgas met gemiddeld 3 procent per jaar te verminderen. Donderdag 5 november ondertekenden de deelnemers het Tielse Energie Convenant, waarin deze afspraken zijn vastgelegd.

Klimaatverandering als gevolg van uitstoot van broeikasgassen kan uiteindelijk alleen door een mondiale inspanning worden opgelost. Maar ook initiatieven op lokaal niveau dragen bij aan de reductie van CO2-uitstoot. Alle deelnemers stellen in een zogenaamde ‘footprint' vast wat de broeikasemissie van de onderneming nu is. Aansluitend zullen zij bepalen wat de gewenste CO2-reductie per jaar is. De deelnemers spreken daarnaast een gezamenlijk te bereiken doel af.  Landelijk streeft de overheid naar een reductie van 2 procent. De Tielse ondernemers zijn ambitieuzer, namelijk gemiddeld 3 procent vermindering per jaar en uiteindelijk een besparing van totaal 12 procent in 2014. Uiteindelijk willen de deelnemers in 2020 een uitstoot bereiken die gelijk is aan het niveau van 1990.

Het Tiels Energie Convenant is een initiatief van de Ondernemers Coöperatie Tiel. Met dit initiatief laten ondernemers zien hun verantwoordelijkheid te nemen voor de reductie van CO2-uitstoot en zich actief inzetten voor duurzame ontwikkeling. Meer informatie: www.metaglas.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.