Nieuws

De coronacrisis raakt ons allemaal. De voortdurende onzekerheid is erg vervelend en zorgt begrijpelijkerwijs voor veel stress onder ondernemers maar ook werknemers. Gelukkig kunnen de meesten vooralsnog hun werk blijven doen, waar nodig met extra veiligheidsmaatregelen. 

Een opgeruimde werkvloer

Dat een schone en opgeruimde werkvloer in de bouw de veiligheid verhoogt wisten we natuurlijk allang, maar vandaag de dag heeft netjes werken nog een bijkomende functie: het verspreiden van stof en ziektekiemen zoveel mogelijk minimaliseren. Ronddwarrelend stof is niet alleen schadelijk voor de ogen en de longen, het vergroot ook nog eens de kans dat pollen, mijten en ziektekiemen sneller verspreid worden. Het is dus belangrijker dan ooit om de werkplaats goed stofvrij te houden. Een goede bouwstofzuiger kan hierbij helpen.

Bouwstofzuigers 

Bouwstofzuigers, ook wel nat/droog stofzuigers genoemd, zijn extra krachtige stofzuigers die veel gebruikt worden in de bouw. Deze bouwstofzuigers zijn essentieel als je veel met professioneel gereedschap werkt dat veel stof veroorzaakt. Door hun krachtige motor kan je met een goede bouwstofzuiger veel meer stof opzuigen dan met een reguliere stofzuiger. Daarnaast zijn de behuizing, slang en zuigmond van bouwstofzuigers gemaakt van extra robuust materiaal waardoor deze machines goed tegen een stootje kunnen. 

Voorkom rondslingerend afval

Rondslingerend afval is niet alleen onhygiënisch, het is ook nog eens ergernis nummer één onder collega’s. Iedereen laat wel eens wat slingeren of vergeet iets weg te gooien. Rondslingerend afval kan echter struikelpartijen of erger veroorzaken, en is daarnaast ook nog eens een verzamelplaats voor stof en bacteriën. Door afval meteen weg te gooien vergroot je dus de veiligheid op de werkvloer, en voorkom je frustraties tussen collega’s. 

Onderzoek heeft daarnaast aangetoond dat een nette werkplek ervoor zorgt dat bouwers netter en efficiënter werken. Als de werkvloer al één grote chaos is, is de verleiding groot om dat vieze koffiekopje ook gewoon te laten staan. Een nette werkplek wordt daarentegen als een prettige werkomgeving ervaren, waardoor mensen zich beter kunnen focussen. Een nette werkvloer is dus niet alleen cruciaal om de verspreiding van ziektekiemen te minimaliseren, het kan ook nog eens zorgen voor meer werkgeluk onder werknemers en een verhoogde productiviteit! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.