Nieuws

Corona drijft de wereld tot wanhoop en de middelen die kunnen helpen om dit virus klein te houden, worden met beide handen aangegrepen. Niet alleen de mondkapjes en desinfecterende zeep zijn erg gewild, ook plexiglas heeft zijn nut bewezen. Want waar zijn ze op dit moment niet te vinden? Een Corona scherm van plexiglas is een grote uitkomst om toch goed met elkaar te kunnen communiceren, maar elkaar niet snel aan te kunnen steken met dit angstaanjagende virus.

Dankzij het Coronascherm toch open

Door het Corona scherm of spatscherm is het voor bedrijven, zoals supermarkten, mogelijk om gewoon open te zijn. De kassamedewerker zit zo niet de hele dag in de gevarenzone omdat ze met heel veel mensen in contact komt. Met overige maatregelen zoals alleen pinnen en elkaars handen niet aanraken wordt het risico verkleind. Maar ook mensen achter balies, bijvoorbeeld in bedrijven, kunnen zo toch hun werk doen. Omdat plexiglas gewoon doorzichtig is, is communiceren geen enkel probleem. Plexiglas spatschermen kopen is al helemaal niet moeilijk dus is het voor bedrijven vrij eenvoudig te realiseren. 

Nu de 1,5 metersamenleving blijft

De vraag is natuurlijk hoe het nu verder gaat met de 1,5 meter samenleving. Blijft er ook dan de noodzaak om een spatscherm te gebruiken? Op zich zou je deze vraag ook kunnen omdraaien. Waarom zou je het niet doen? Omdat we voorlopig nog niet van het virus verlost zullen zijn, is het immers helemaal niet verkeerd toch voorzichtig te zijn. Door een plexiglas Corona scherm netjes aan te brengen en er zo de aanblik van ‘tijdelijk’ af te halen, geeft het al een hele andere sfeer.  Door ervan uit te gaan dat je voor langere tijd het scherm gaat gebruiken, kan je de look van je bedrijf (receptie, kassa of gewoon tussen verschillende werkplekken in) aanpassen aan de schermen. Door ze netjes te integreren in het interieur wordt het een gewone aanblik en niet langer een noodmiddel, maar geef je je werknemers wel de nodige veiligheid. Het is dus maar de vraag of hiervoor nu direct maatregelen nodig zijn vanuit de overheid. Je kunt er immers ook zelf voor kiezen om je werknemers of jezelf te beschermen tegen dit (of een ander) virus. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.