Nieuws
Ook glas draagt steeds meer bij aan een hogere Isolatiewaarde.

De nieuwste uitgave van Glas in Beeld (nr. 1 februari 2011), die vandaag is verschenen, staat voor een groot deel in het teken van isolatie- en triple glas. In de special onder meer een artikel over de trends om het glas nog beter isolerend te krijgen met behoud van de waarden voor zon- en lichttoetreding. Verder artikelen over de boete die de NMa heeft gegeven aan de fabrikanten van isolatieglas, het gebruik van screens in het glas en de herintroductie van E-Glas.

Verder in de nieuwste uitgave van Glas in Beeld een artikel over duurzaam gebouwbeheer, waarmee veel winst kan worden behaald. Minder energieverbruik zorgt niet alleen voor een lagere energierekening, maar ook voor minder belasting voor het milieu. Daarnaast verbetert het binnenmilieu door energiebesparende maatregelen, gaat de productiviteit omhoog en vaart ook het bedrijfsimago er wel bij. Met eenvoudige maatregelen valt binnen veel organisaties winst te behalen. Voor grotere investeringen is subsidie of fiscaal voordeel haalbaar.

Ook een interview met directeur Robin Dullaart van Dullaart Glas uit Leiderdorp. Het bedrijf doet waar elk zichzelf respecterende groothandel goed in is – zorgen voor beschikbaarheid, snelheid en leveringsbetrouwbaarheid – maar gaat ook stappen verder. Door in deze tijd van laagconjunctuur te investeren in mens, middelen en marketingconcepten investeert het bedrijf anticyclisch.

In de serie ‘Glassterkte' behandelt Ron Kruijs het Hijmans van den Berghgebouw in Utrecht dat drie atria heeft die tot over vijf lagen uitwaaieren. Erick Van Egeraat Architects had speciale wensen voor de glastoepassing in de atria: de glazen platen moesten in twee richtingen worden geschubd en in drie richtingen hellen. Bovendien verandert op iedere verdieping de vorm van het atrium en is er geen sprake van enige regelmaat in die vorm. Dit en nog veel meer in de februari-uitgave van Glas in Beeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.