Nieuws

De Dutch Green Building Council (DGBC) heeft het eerste BREEAM-NL Nieuwbouw certificaat met kwalificatie ‘Excellent' (4 sterren) uitgereikt. Het nieuwe kantoor voor de Nederlandse Hartstichting in Den Haag, een ontwikkeling van OVG, bereikte deze nog niet eerder vertoonde score. Het kantoor kenmerkt zich door de hoge mate van transparantie door middel van het gebruik van glas.

OVG start binnenkort met de realisatie van het nieuwe kantoor voor de Nederlandse Hartstichting in het Prins Willem Alexanderkwartier langs de A12. Het gebouw van ruim 5800 vierkante meter hoort tot de eerste projecten in de hoogwaardige gebiedsontwikkeling op deze plek. Voor OVG en de gemeente Den Haag is dit het begin van een langjarige samenwerkingsovereenkomst. Het nieuwe kantoor kenmerkt zich door een transparant en bijzonder duurzaam ontwerp waarbij het welzijn van de gebruiker de belangrijkste drijfveer is. Het ontwerp is van Meyer en Van Schooten Architecten (Amsterdam). Met een grotendeels glazen gevel wordt een hoge mate van daglichttoetreding gerealiseerd. De entree is voorzien van een atrium dat het gebouw een zeer ruimtelijk en open karakter geeft. Het gebruikt warmte-/koudeopslag en beschikt over waterbesparende maatregelen in de sanitaire voorzieningen. In constructie en bekleding is gebruikgemaakt van hout met FSC-keur.

De DGBC meldt ook dat FloraHolland Naaldwijk en (voor de tweede keer) WDP een duurzame prestatie met allebei de kwalificatie ‘Very Good' (3 sterren) hebben behaald. Bloemenveiling FloraHolland haalde een certificaat voor ‘TradeParc Westland Mars', een grote uitbreiding van het veilingterrein in Naaldwijk. De Belgische ontwikkelaar WDP scoorde met opnieuw een grote logistieke site, dit keer voor de Ter Beke Fresh Food Group, in Wijchen bij Nijmegen.

BREEAM-NL Nieuwbouw is een beoordelingsmethode om de duurzaamheid van nieuwe bouwwerken, bouwprojecten en grootschalige renovaties te bepalen. Tijdens een certificering met BREEAM-NL Nieuwbouw wordt niet alleen gekeken naar het energieverbruik van een pand, maar ook naar landgebruik, ecologie, het bouwproces, watergebruik, afval, vervuiling, transport, materialen, gezondheid en comfort. Het systeem maakt gebruik van kwalitatieve weging. Als totaalscore krijgt een gebouw één van de volgende waarderingen: Pass, Good, Very Good, Excellent of Outstanding. Meer informatie: www.dgbc.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.