Nieuws
Cradle to Cradle

AGC Glass Europe is de eerste glasproducent Cradle to Cradle Certified Silver gecertificeerd gelaagd veiligheidsglas. Sinds AGC in 2010 zich heeft georiënteerd op de Cradle to Cradle-certificering, levert de onderneming continu inspanningen om haar producten te verbeteren. Het resultaat: het grootste aanbod van producten met C2C Silver- en C2C Bronze-certificering op de markt.

Betere scores

Stratobel en Stratophone gelaagd glas bieden bescherming tegen letsel, vallen, inbraak en vandalisme. Stratophone is daar bovenop ook geluidwerend. Beide producten zijn getest en goedgekeurd voor het C2C Certified Silver Keurmerk in de vijf prestatiecategorieën. Daarnaast is in drie productcategorieën, waaronder de chemische samenstelling, het Silver-certificaat toegekend en in twee categorieën het Gold-certificaat. Door te kiezen voor C2C gecertificeerde producten behalen gebouwen betere scores in duurzaamheid, zoals die met BREAAM en LEED kunnen worden aangetoond.

Cradle to Cradle certificaten

De volgende producten van AGC Glass Europe beschikken over het C2C Silver certificaat: Planibel (TopN+, TopN+T), iPlus, Energy, Stopray-, Stopsol Phoenix-, iplus-, ipasol- en Clearsight-glas met magnetroncoating; Coating on Demand en Coating on Demand T; Lacobel- en Matelac-lakglas; met zuur gemateerd Matelux-glas; Loodvrije Mirox 4Green-spiegels; Pyrobel(ite); Imagin- en Oltreluce-figuurglas; gelaagd Stratobel – en gelaagd Stratophone -glas. C2C Bronze hebben Planibel- (doorzichtig & getint) en ipaclear-floatglas; Mirox MNGE-spiegels; gelaagd Stratobel- en Stratophone-glas; Thermobel- en iplus-/ipasol-isolatieglas. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.