Productnieuws
Q-railing

Het Q-disc System van Q-railing heeft de Red Dot Design Award ontvangen. Het systeem vereenvoudigt de montage en glasuitlijning van glazen balustrades. De jury van de award: ‘Met zijn verfijnde functionaliteit en daaruit voortvloeiende grote montagegemak staat het Q-disc systeem voor een geheel nieuwe manier van monteren van glasbalustrades.’ Het systeem is verkrijgbaar in combinatie met Q-railing’s Easy Glass Smart en Easy Glass Prime balustrades.

Niet en wel instelbare variant

Q-railing, producent van glasbalustrades en railingsystemen, heeft twee Q-disc Systems: een niet-instelbare en een instelbare variant. De niet-instelbare is er voor het eenvoudig plaatsen en vastzetten van glas in glazen balustrades. Die werkt met de Easy Glass Smart glasbalustrade. De instelbare variant is voor zowel Easy Glass Smart als Easy Glass Prime van Q-railing. Ook die maakt glas plaatsen en vastzetten gemakkelijker, maar maakt het ook nog mogelijk om elk glaspaneel afzonderlijk met één schuivende beweging uit te lijnen. Beide varianten werken met drie onderdelen: een inlay, een Q-disc en een Q-disc tool. Indicatiepunten en klikgeluiden geven aan of er correct is gemonteerd.

Q-railing

Glas vastzetten

De start van de montage gebeurt met de inlays. Een monteur legt ze in de vloerprofielen van de glazen balustrade en plaats vervolgens de glaspanelen. Het vastzetten van de panelen gebeurt door tussen het glas en elke inlay een disc te klikken. Voor het met behulp van de tool met de klok mee vastdraaien van de disc hoeft een monteur weinig tot geen kracht te zetten. Het verschil tussen het niet-instelbare en instelbare systeem zit ‘m in de inlay. Het instelbare Q-disc System heeft een inlay die na het plaatsen van de glaspanelen met de tool naar links en rechts kan worden geschoven. Het bewegen van de inlay verandert de hellingshoek van een glaspaneel.

Het instelbare systeem is in combinatie met de Easy Glass Smart glasbalustrade geschikt voor glas met een dikte van 12 tot 17,52 millimeter. Een paneel kan tot 0,6 graden ten opzichte van de loodlijn worden uitgelijnd. Voor dikker glas is er Easy Glass Prime. Dit glasrailingsysteem is geschikt voor glasdiktes van 16,76 tot 25,52 millimeter. Het maakt uitlijnen tot 1,2 graden ten opzichte van de loodlijn mogelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.