Nieuws
S.G.A. Vakdagen

De Nederlandse overheid heeft op de persconferentie van 24 juni aangekondigd dat ook vakbeurzen vanaf 1 juli weer door kunnen gaan. Dat betekent dat S.G.A. Vakdagen nu ook groen licht krijgt vanuit de overheid. De beurs vindt plaats op 3, 4 en 5 november in Evenementenhal Gorinchem. Zolang mensen onderling anderhalve meter afstand kunnen houden, geldt er geen maximumaantal bezoekers meer voor bijeenkomsten. S.G.A. Vakdagen zegt te voldoen aan deze en andere vereiste maatregelen.

‘Met groen licht vanuit de overheid gaan wij aan de slag om in november na een moeilijke corona-periode een volwaardige vakbeurs te organiseren. Een beurs die een belangrijke impuls geeft aan de commerciële en innovatieve ontwikkeling in de schilder-, glas- en afbouwbranche. Wij hebben alle anderhalve meter protocollen klaarstaan en de voorbereidingen getroffen om de afstand te borgen.’ Dat verklaart John Leicht namens S.G.A. Vakdagen. ‘Ook voelen wij ons gesteund door de eerdere positieve feedback van 81 procent van de bezoekers die al vertrouwen hadden in een veilige, succesvolle editie. Dat bleek uit een enquête die vorige week is verzonden. Vermoedelijk stijgt na dit nieuws van de overheid het vertrouwen nog verder.’

Controlegesprek S.G.A. Vakdagen

Deelnemers van tevoren vragen of ze symptomen van Covid-19 vertonen. Dat is voorwaarde voor het doorgang laten vinden van bijeenkomsten zonder maximumaantal bezoekers. Ook dienen bezoekers zich vooraf te registeren, iets wat al van toepassing was voor S.G.A. Vakdagen. Leicht: ‘Zodra men binnen is, kan er vrij bewogen worden over de beursvloer. Uiteraard hanteren wij op alle plekken op de beursvloer de anderhalve meter afstand. Ook is er de mogelijkheid om zowel op als buiten de beursvloer verantwoord met elkaar te netwerken. Verder worden er extra hygiënemaatregelen getroffen. Denk aan extra schoonmaak van bijvoorbeeld sanitair en op diverse plekken zijn desinfectiestations te vinden.’

Smart Badge technologie

De reeds geïmplementeerde Smart Badge technologie die toegepast is op Easyfairs beurzen, maakte het al mogelijk om contactloos informatie op de stands van exposanten te scannen en zal nu een nog belangrijkere functie krijgen. Deze badge biedt een digitaal alternatief voor het schudden van handen of het uitwisselen van visitekaartjes. Na afloop van het beursbezoek ontvangt de bezoeker een e-mail met daarin een overzicht van alle exposanten die hij of zij gescand heeft.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.