Nieuws

Boelens Glas Best Glas uit Leeuwarden en Groningen is failliet, zo meldt de Leeuwarder Courant. De Leeuwarder rechtbank heeft het bankroet dinsdag uitgesproken. Ontslag is aangezegd aan 28 medewerkers van wie 25 in Leeuwarden.

Het bedrijf levert en installeert bouwglas, vooral in Noord-Nederland. Door de malaise in de bouw, was sprake van een forse terugval in de omzet. Curator Raymond Gustenhoven was volgens de krant woensdag niet bereikbaar voor commentaar.

Boelens Glas Best Glas is in 1914 opgericht door Hendrik Boelens in Leeuwarden. In 1953 nam de vader van Ruurd Kuipers, GBO-erelid, de aandelen over. Ruurd kwam zelf in 1974 aan het roer. Hij wist samen met zijn toenmalig compagnon Johan Hoekstra Boelens uit te bouwen van een bedrijf met acht man tot een glasgroep met vijf vestigingen in het noorden van het land en tachtig medewerkers. In 1999 verkocht Kuipers zijn aandelen aan Glaverbel, inmiddels AGC, en in 2002 nam hij na een veertigjarig dienstverband afscheid van de glasbranche. Boelens kwam in 2005 weer op eigen benen te staan, maar bleef dealer van Glaverbel glas. In 2007 ging het bedrijf een samenwerking aan met Van der Geest Schilderspecialisten, eveneens uit Leeuwarden. Van de vijf vestigingen waren er ten tijde van het faillissement nog twee over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.