Nieuws
PVB
The Iceberg gelamineerd met Vanceva PVB

Saflex, een PVB van Eastman Chemical Company, heeft een Algemene Bouwgoedkeuring voor Duitsland ontvangen. Deze Allgemeine Bauartgenehmigung (aBG Z- 70.3-254) is toegekend door het Deutsches Institut für Bautechnik (DIBt). De erkenning maakt het ontwerp en gebruik van gelaagd veiligheidsglas met Saflex Structural als tussenlaag mogelijk. De verbeterde mechanische eigenschappen van de PVB zijn daarbij leidend.

PVB voor structurele beglazing

Saflex Structural (DG) is een taaie, veerkrachtige film voor structurele beglazing. De folie is gemaakt van geplastificeerd polyvinylbutyral. Het is speciaal ontworpen voor toepassingen die een verhoogde stijfheid tussen de lagen en een hoge hechting met glas vragen. Denk aan grotere en structurele glastoepassingen zoals glasbalustrades, glasvinnen en glazen vloeren. ‘Saflex Structural (DG) tussenlaag is in staat glas intact te houden bij hoge en lage temperaturen. Dit zelfs na impact en onder belasting’, aldus Eastman Chemical Company.

PVB en DIN 18008

De Duitse norm DIN 18008 staat niet toe dat de sterkte van gelaagd glas wordt verbeterd door de tussenlaag met PVB. Voor het meerekenen van de structurele capaciteit van de tussenlaag is in Duitsland daarom een aBG-goedkeuring vereist. Eastman heeft aangetoond dat de materiaaleigenschappen van Saflex bijdragen aan de glassterkte. Dit in gangbare belastingen in het in- en exterieur. Daarom kan gelaagd glas gemaakt met Saflex met deze goedkeuring volledig worden gebruikt. In berekeningen mogen de afschuivende sterkte-eigenschappen worden meegerekend in overeenstemming met de Duitse norm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.