Nieuws

De komende jaren staat het verbeteren van de brandveiligheid van circa 1.200 rijksgebouwen op de rol. Senior raadgevend ingenieur ing. Henk van Vulpen van de Directie Advies & Architecten van de Rijksgebouwendienst (Rgd) is nauw betrokken bij deze operatie. Hij herkent en erkent dat brandveiligheid bewerkstelligen in bestaande bebouwing vooral een kwestie is van plussen en minnen.

Naar aanleiding van de Schipholbrand en de vernietigende kritieken konden ‘beheerder' Rgd en ‘gebruiker' ministerie van Justitie omwille van de veiligheid van gedetineerden en personeel, niet anders dan de brandveiligheid van de 75 PI's in ons land rigoureus aanpakken. Die ingrijpende verbeteringen worden nog dit jaar afgerond met als gevolg dat de PI's, aldus Van Vulpen, ‘straks weer nagenoeg op nieuwbouwniveau zijn'. De Rgd kan zich inhoudelijk niet uitlaten over welke bouwkundige ingrepen zijn gedaan, maar feit is dat menig glasbedrijf hier goed aan heeft kunnen verdienen. Die kansen liggen er ook bij de overige gebouwen waar de Rgd nu werk van maakt, al zal daar eerst een inspectie en vervolgens een inhoudelijke afweging aan voorafgaan. ‘Het gaat om een enorme variatie aan gebouwen: kantoren, musea, rechtbanken, laboratoria, zelfs gebouwen met een logiesfunctie. Een substantieel deel hiervan betreft huurpanden waarbij het vooral om kantoren gaat.' Lees alles over de manier waarop de Rgd de 1.200 gebouwen wil inspecteren en verbeteren in de nieuwe uitgave van Glas in Beeld (nummer 2 – april 2011).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.