Nieuws

Elk jaar komen er weer nieuwe ideeën en ontwikkelingen op de markt, wat natuurlijk in 2020 ook niet anders is. Dit zie je bijvoorbeeld ook bij de accessoires van een auto. Zo kiezen veel mensen er tegenwoordig voor om een dashcam in de auto te plaatsen, maar dit was zo’n tien jaar geleden nog helemaal niet het geval. Ook bij het autoglas zijn er diverse trends, zoals je hieronder leest.

Slim en groen glas

Eén van de trends van de glazen in de auto heeft te maken met de slimheid en de duurzaamheid. Het glas is tegenwoordig bijvoorbeeld lichter, maar toch ook betrouwbaarder, sterker en veerkrachtig. Daarnaast wordt het glas ook steeds duurzamer, wat uiteraard van belang is. Bovendien hebben de ruiten hedendaags technologische updates waardoor ze reageren op onder meer licht, temperatuur en vochtigheid.

Advanced Driver Assistance Systems

ADAS, zoals Advanced Driver Assistance Systems ook wel worden genoemd, is een technologie waarmee de veiligheid op de weg vergroot wordt. Met deze extra methode kunnen botsingen namelijk voorkomen worden, waardoor steeds meer bestuurders er gebruik van maken. ADAS laat de coureur weten over een probleem voordat hij of zij het ziet, maar kan ook de controle over de auto overnemen om zo een ongeluk te voorkomen.

Glasreiniger

Daarnaast zul je natuurlijk ook een schoonmaakmiddel nodig hebben voor het reinigen van de ruiten van je auto. Op deze manier blijven ze goed schoon en heb jij goed zicht op de weg. De glasreinigers worden alsmaar beter, want er komen steeds meer nieuwe ontwikkelingen bij. Dit helpt u het glas gemakkelijk en zonder problemen schoon te maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.