Nieuws
SWISSPACER-afstandhouders

Verdiepingshoge glaspuien met schuifdeuren zorgen voor een ononderbroken uitzicht in een villa bij Brixen in Zuid-Tirol. Het glas is geproduceerd met ‘warm-edge’, oftewel thermisch onderbroken, SWISSPACER-afstandhouders.

In het zonovergoten Zuid-Tirol is in de winter veel zonnewinst te boeken. Maar in de zomer hou je de warmte liever buiten om oververhitting van de binnenruimten te voorkomen. Voor deze moderne eengezinswoning aan de rand van Brixen gebruikten de ontwerpers daarom een ​​architectonische truc om de grote raampartijen in de zomer te beschermen tegen te veel invallend zonlicht. De twee verdiepingen van het organisch gevormde gebouw zijn voorzien van uitkragende dakplaten. De sneeuwwitte dakplaten vormen een contrast met de antracietkleurige houten bekleding van de hoofdstructuur. Een ovale opening in het dak laat licht door naar het balkon eronder en is zo gepositioneerd dat de schaduwwerking niet in gevaar komt.

Volledig beglaasd

De buitenmuren van de twee verdiepingen eronder zijn bijna volledig beglaasd. De vaste raamelementen en schuifdeuren van antracietkleurig aluminium profielen garanderen in elk seizoen het gewenste uitzicht over de vallei. FIN-Slide schuifdeuren en FIN-Project ramen werden geïntegreerd in het FIN-Vista raamwandsysteem van de Zuid-Tiroolse raamfabrikant Finstral. Het modulaire systeem wordt geleverd met veel materiaalcombinaties en biedt diverse ontwerpopties voor de te openen delen. De versie met glas aan de buitenkant van het frame garandeert een maximale lichtinval. De kunststof kern zorgt voor de hoge thermische isolatiewaarden.

SWISSPACER-afstandhouders

Maximale lichtinval en de hoogste eisen aan warmte-isolatie. Dat zijn de redenen waarom de raamontwerpers van Finstral SWISSPACER-afstandhouders gebruiken in hun energiebesparende beglazing. Deze relatief kleine componenten leveren een grote bijdrage aan het verminderen van het warmteverlies in de beglazing en het verbeteren van de energie-efficiëntie van gebouwen. Met hun extreem lage lambda-waarde zorgen ze, afhankelijk van het kozijn en de beglazing, voor een minimale warmteoverdracht aan de rand van het isolatieglas en een lage U-waarde in zowel ramen als gevels.

Meer nieuws over SWISSPACER-afstandhouders vind je op onze site.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.