Nieuws
isolatieglas

‘Nederland staat met het energiezuiniger maken van woningen voor de grootste transitie ooit. De meeste uitdagingen hebben grote gevolgen, zoals het van gas los maken en isoleren van gevels, vloeren en daken. Eén maatregel is echter veel minder ingrijpend. Het vervangen van enkel- en dubbelglas door HR++ isolatieglas is snel en goedkoop uit te voeren. En met een kleine extra investering kiest u voor nóg meer isolatie, comfort en veiligheid.’

Dit is de inleiding van de flyer in de monsterkoffer die AGC recent heeft uitgegeven voor glasbedrijven en ZZP’ers. ‘Met de koffer willen we de verkoop van isolatieglasproducten met toegevoegde waarde stimuleren’, zegt marketing manager Marc Donkers van AGC. ‘Dus in plaats van een commodity product zoals HR++, een samenstelling met een extra coating, een warm edge afstandhouder of een uitvoering in triple glas. Glas vervangen vraagt meer arbeids- dan materiaalkosten en het arbeidsdeel hangt, met uitzondering van triple glas, niet samen met het type isolatieglas. Met andere woorden: een extra investering in het materiaaldeel maakt relatief weinig verschil op de totale kosten.’ De koffer kost 169 euro ex BTW en is door glasbedrijven op te vragen via de afdeling Marketing van AGC Nederland. In de koffer zijn modellen te vinden van een vijftal samenstellingen met toegevoegde waarde. Die worden in de flyer ook toegelicht.

In de jongste uitgave van Glas in Beeld, die deze week verschijnt, uitgebreid aandacht voor dit onderwerp. Nog geen abonnee? Vraag hier een proefexemplaar op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.