Nieuws
triple glas
Foto: Jannes Linders voor Benthem Crouwel Architects

Begin dit jaar is Cedar, het nieuwe kantoor van ING, officieel geopend in Cumulus Park in Amsterdam. Benthem Crouwel Architects en HofmanDujardin ontwierpen de open, transparante en duurzame werkplek voor 2.800 werknemers. Het kantoorgebouw faciliteert ING’s nieuwe manier van werken. Cedar is bekroond met het duurzaamheidslabel BREEAM-NL Outstanding. De glasgevels zijn van Trisolide Brilliant 70/35, triple glas van Scheuten.

Cedar bestaat uit twee volumes van elk vijf verdiepingen. Die zijn met elkaar verbonden door een glazen luchtbrug die snelle verbindingen tussen alle niveaus garandeert. Het gebouw, het interieur en het omringende park zijn ontworpen als één geïntegreerd geheel. Cedar is een nieuwe typologie voor financiële instellingen: in plaats van de nadruk te leggen op bescherming en autoriteit, richt de architectuur zich op transparantie, verbinding en samenwerking. Het duurzame ontwerp stelt de mens centraal en is een sprekend voorbeeld van ING’s ambitie zijn medewerkers te motiveren en stimuleren.

In de jongste uitgave van Glas in Beeld, die volgende week verschijnt, uitgebreid aandacht voor de toepassing van triple glas in Cedar. Nog geen abonnee? Vraag hier een proefexemplaar op.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.